På tur med barn

På tur med barn

Å gå på tur med barn er som å så ett frø for framtiden. Selv om barnet ikke blir et hardbarka friluftsmenneske, så kommer alltid naturen finnes nærmere om noen har vist veien. I denne guiden kommer vi med noen håndfaste råd om hva som er bra å tenke på når du tar med barna ut på tur. La barnets første med friluftslivet bli en positiv og inspirerende opplevelse.

10 tips

  • Pass på at barnet er varm, tørr og mett
  • Velg en enkel rute
  • Tilpass dagsetappene etter barna
  • Ha gode marginaler
  • Ha regelmessige pauser

  • Stopp og spis før barnet blir for sulten
  • Sett av tid til lek
  • Forbered turen med behagelig og funksjonelt utstyr
  • Pakk ryggsekken til barnet lett
  • Hold humøret oppe

Ha gode marginaler

Ett barn orker ikke gå like fort eller langt som en voksen. Ta regelmessige pauser og la barnet hvile eller leke en stund. Ta med dette i planleggingen og tilpass dagsetappene deretter. Ikke stress og ikke sett for stort press på barnet, da dette fort kan ta bort gleden med å gå på tur.

Oppretthold grunnbehovene

Når du er på tur med barn er det viktig å holde dem tørre, varme og mette. Man kan ikke forvente at et barn skal bite sammen og klare like lange strekninger som voksne. Selv om ditt barn er av den tålmodige typen, kommer våte sokker og sult ha en dårlig innvirkning på barnets humør.

Motivasjon

I stunder da det føles ekstra tungt er det viktig at du går foran som et godt eksempel og holder humøret oppe. Prøv å få barnets oppmerksomhet bort fra det negative. I blant er det ikke så mye som skal til, for eksempel kan du minne barnet på at dere skal gjøre pinnebrød og kakao på neste pause eller visualisere noe annet som barnet kan se fram til.

Utstyr

Behagelig og funksjonelt utstyr er grunnen til at man kan nyte av å være ute. Kle barnet etter lag-på-lag-metoden og vær nøye med å pakke med forsterkningsplagg om været plutselig skifter, og varmere klær for pauser.

Bæremeis

Om du skal på tur med små barn kommer du trenge en bra bæremeis. Et tips er å ta med et speil, slik at du og barnet kan se hverandre når den lille sitter på ryggen. Før turen er det lurt å prøve-gå litt, slik at både du og barnet venner dere til bæremeisen. Et tips for deg som skal gå på dagstur er å passe på å gå når barnet skal sove noen timer, da bæremeisen ofte har en vuggende og sovende bevegelse.

Prøv utstyret hjemme

La barnet venne seg til turskoene og hvordan det føles å ha egen ryggsekk. Om dere forbereder dere for en tur med overnatting, kan det være smart å ta en natt med telt i hagen, stua eller nærliggende friluftsområde. La barnet gjøre seg kjent og leke i teltet.

Sikkerhet

Lær yngre barn at de alltid skal holde seg så nær at voksne alltid kan se dem. Om du er på tur med eldre barn, som kanskje til og med har vært ute på tur før, kan de gå i forveien, men gi klar beskjed om at de skal stoppe regelmessig og se at de voksne er med. Gi barnet en fløyte og la de få øve på å blåse i omganger på tre signaler om barnet går seg bort.

Fordrive tiden ved bålet

Uten det absolutt viktigste som å bytte klær og lignende, er det smart å pakke ned noe som barnet kan underholde seg med. For eksempel favorittleken, en bok eller et serieblad. Og husk at det kun er kreativiteten som setter grenser, noen pinner og kongler kan også bli fantastiske leker.

God tur, fra Addnature!

Sosiale Medier

Copyright © Addnature – All rights reserved