Jacob Wester

Jacob Wester

JACOB WESTER

Jeg er skikjører av natur, har stått på ett par ski om vinteren så lenge jeg kan huske, og det har alltid vært min største lidenskap. Det å bli bedre på ting og utvikles, er noe jeg brenner for og der passer skikjøring inn takket være at det finnes så utrolig mange aspekter av «sporten». Det finnes alltid noe nytt å lære om fjellet, været eller seg selv, og det går an å ha det morsomt på alt fra en liten haug med ett hopp til de praktfulle alpene.

Bak meg har jeg en lang konkurransekarriere i freestyle som utviklet seg til en interesse for større fjell og ski-mountaineering. Så selv om jeg ikke går for gullmedaljer i X-Games lenger, så finnes helt nye utfordringer å satse på, som å finne nye veier ned fra kjente og ukjente fjell. Når jeg ikke kjører på ski prøver jeg å mette eventyrlysten med andre outdoor-aktiviteter som surfing. Noe som tar mer og mer tid ettersom det iblant dytter ski ned på andreplass på listen min over de morsomste tingene jeg vet om.


Joacob Wester på vei ned fjellsiden Hvem inspireres du av?

Oi, det er så mange navn å velge her, men hver gang jeg føler meg litt lat og vil få inspirasjon så er det enkelt å finne den hos Henrik Harlaut. En mer entusiastisk person er nok veldig vanskelig å finne. Han lever og puster for skikjøring og jeg føler meg alltid ung igjen når jeg kjører med han.

Hvilken låt skulle vært soundtrack til filmen om ditt liv?

Forhåpentligvis får mitt liv ett lengre soundtrack enn kun en låt, men når rulleteksten kommer så får gjerne Mr. Tambourine Man med Bob Dylan spilles.

Ditt stolteste øyeblikk?

Når jeg hadde kjørt min første «first descent» i Charmonix, det vil si en nedkjøring som aldri har blitt gjort på ski før. Etter å ha fått idéen selv, planlagt turen, tatt meg til 4000 moh av egen maskin og utført det som ledende person i teamet, inkludert en 60 meters rappellering før vi stod på trygg grunn, så følte jeg meg stoltere enn noen gang. Det er så mange farer og situasjoner som kan gå feil i løpet av en slik dag, og det er alltid ekstra pirrende når man vet at ingen andre har gjort det før.

Jacob Wester som vanlig på vei ned en fjellside
Ditt flaueste øyeblikk?

Det var nok når jeg gjorde nummer to i min overall under puckelpist-SM i Åre i 2005. Jeg landa på ryggen på ett av hoppene og nedslaget ble kraftigere enn hva magen min var forberedet på, så det var bare å kjøre rett forbi målstreken og finne mamma så jeg kunne få (stående) skyss hjem til toalettet.

Hvordan pepper du deg selv når du er sliten?

Jeg sjekker værprognosen og ser at det forhåpentligvis er snøvær eller bølger på vei!

Hva får deg til å le?

Ricky Gervais bruker å klare det veldig bra.

Hva gleder du deg mest til ETTER ett eventyr?

Å få mine verkende føtter ned i ett par tørre tøffler på en parkeringsplass ett eller annet sted.

Hva er ditt favorittutstyr?

Min Rickenbacker 360, en elgitar jeg kjøpte i USA en gang etter en konkurranse.

Sosiale Medier

Copyright © Addnature – All rights reserved