Addnature - Alt innen outdoor og eventyr
XMAS: -20% rabatt på utvalgte produkter

Kikkerter

7 Produkter
Filter
Nullstill

Vekt i g

g
g

Farge

  • Gul
  • Grå
  • Svart
  • Turkis

Pris

kr
til
kr

Kundeanmeldelser

  • 1
  • 1
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Filter
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Silva Lomme 10X kikkert
Silva Lomme 10X kikkert
Silva
Lomme 10X kikkert
Veil. pris 589 kr 469 kr
- 20 %
Silva Lomme 7X kikkert
Silva Lomme 7X kikkert
Silva
Lomme 7X kikkert
349 kr
Silva Lomme 8X kikkert
Silva Lomme 8X kikkert
Silva
Lomme 8X kikkert
Veil. pris 489 kr 419 kr
- 14 %
Silva Scenic 8 kikkert
Silva Scenic 8 kikkert
Silva
Scenic 8 kikkert
Veil. pris 989 kr 889 kr
- 10 %
Silva Epic 10 kikkert
Silva Epic 10 kikkert
Silva
Epic 10 kikkert
Veil. pris 1 489 kr 1 249 kr
gratis frakt
- 16 %
Silva Eterna Navigator 3 kikkert 7x50 Gul
Silva Eterna Navigator 3 kikkert 7x50 Gul Gul
Silva
Eterna Navigator 3 kikkert 7x50 Gul
Veil. pris 2 889 kr 2 599 kr
gratis frakt
- 10 %
Silva Eterna Marine 3 kikkert 7x50 Gul
Silva Eterna Marine 3 kikkert 7x50 Gul Gul
Silva
Eterna Marine 3 kikkert 7x50 Gul
2 489 kr
gratis frakt

Kikkertsyn for enda bedre opplevelser

En lett og kompakt kikkert kan være et uvurderlig hjelpemiddel, enten du studerer naturen eller dyrelivet eller forsøker å holde riktig retning i kajakken. Den hjelper deg når du skal navigere deg rundt i skog og mark, mellom daler og høye åser. Selv med de mange moderne hjelpemidler, som GPS, radar og elektriske kompass, er det fortsatt de menneskelige sansene som er de sikreste og mest pålitelige når det kommer til navigasjon. Og kikkerten har til alle tider vært et hjelpemiddel for naturentusiastens viktigste sans – nemlig synet. Hos Addnature får du kikkerter som er lette og solide nok til å brukes utendørs – og som blir et naturlig reisefølge som kan pakkes ned i ryggsekken sammen med resten av utstyret. Vanntett og kompakt og et perfekt tilbehør til fotturen og andre utendørsaktiviteter.
Silva kikkert

Finn riktig kikkertutstyr til ditt bruk

En liten og smidig kikkert kan tas med overalt, uten at den tar unødig plass, og for å velge riktig kikkert må du vite hva du skal bruke den til. Det finnes et stort antall kikkerter på markedet som kan passe til ditt bruk, så det gjelder å finne en som er god på de riktige tingene for ditt bruksområde. Hvis kikkerten skal brukes ute, eller kanskje også på havet, må den være helt vanntett da inntrengende fukt kan ødelegge kikkerten. Og det finnes sikkert mange situasjoner der du skulle ønske du hadde kikkerten med deg, enten du er på tur, i båten, i bilen eller på hytta. En god utendørskikkert bør derfor være gummibelagt for å beskytte den mot slag, og som gjør den mer stødig ved bruk. En stabil konstruksjon vil sørge for at kikkerten får lengre levetid. En solid, vanntett og gummibelagt kikkert er derfor den perfekte partneren, uansett hva slags utendørsaktiviteter du bedriver, og er pålitelig under de tøffeste forhold. En liten kompakt kikkert er lett å ha med seg i ryggsekken eller i bukselommen.

Hva betyr sifrene på kikkerten?

Når du ser etter en kikkert, må du se på sifrene som beskriver kikkertens linse og forstørrelse for å finne den som er riktig for ditt bruk. En kikkert beskrives ofte med to tall, som for eksempel 7x50, der det første sifferet angir kikkertens forstørrelse. Jo høyere tall, desto nærmere vil objektet se ut til å være. Et objekt som er 100 meter unna, vil derfor virke som om det står omtrent 14 meter unna deg (her deler man 100 med 7). En kikkert med forstørrelse 10x50 vil derfor gjøre at objektet ser ut til å være 10 meter unna. Det er viktig å huske på at høyere forstørrelse også betyr et smalere synsfelt. Det blir vanskeligere å søke etter objekter samt holde kikkerten tilstrekkelig i ro for et rolig bilde. Det andre sifferet på kikkerten refererer til diameteren på kikkertens linse. En høyere diameter på linsen vil gjøre at det slipper mer lys gjennom. Deler man linsens størrelse på forstørrelsesgraden, får vi størrelsen på utgangspupillen. For at en kikkert skal fungere noenlunde bra i skumringen, trenger den utgangspupille på minst 5 mm.

Moderne prismer

Tidligere var det vanlig med porroprismer i kikkertene, noe som gjorde dem billigere. Dette er kikkerter som fortsatt passer fint for å kikke ut av vinduet eller til annet forsiktig bruk. Dette er den klassiske og enkleste måten å produsere kikkerter på, og den kan kjennes igjen på den brede formen der frontobjektivene har relativt stor avstand. Moderne, kompakte kikkerter har derimot takkantprisme, som gjør at lyset tar en rettere vei gjennom kikkerten og gir en slankere og mer kompakt kikkert. De fleste kikkerter for utendørsbruk har derfor takkantprismer, ettersom disse er lettere og enklere å ta med i ryggsekken når man skal ut på tur.