Addnature - Alt innen outdoor og eventyr
Lageropprydding – opptil 80 %1 rabatt
GRATIS RETUR

Karabiner

0 Produkter
Beklager, ditt søk ga for øyeblikket ingen treff i vårt sortiment.

Nødvendig utstyr til klatring

Karabiner kan være en livsviktig del av klatreutstyret, og du må velge akkurat det produktet som passer for ditt bruk. Det er derfor du finner et stort utvalg av sertifiserte kvalitetsprodukter her hos oss. En låsekarabin kan for eksempel ikke åpnes med kun én bevegelse. Du er nødt til å fysisk skru opp og igjen noen av den, mens andre låses derimot automatisk. Vi har både enkeltprodukter og sett som inneholder flere produkter. Du kan i tillegg velge mellom flere ulike farger, noe som gjør det enklere å sortere og holde orden på utstyret ditt.

Butikken for alle som elsker å klatre

Addnature er en butikk som fører et bredt spekter av produkter for friluftsliv, klatring og annen utendørssport. Vi har karabiner og mye annet klatreutstyr som klatreseler, utstyrskarabiner og klatresko. I tillegg fører vi et stort og spennende utvalg av klær, utstyr og tilbehør til all slags friluftsaktiviteter. Det spiller ingen rolle om du elsker å gå på fjellturer, stå på ski, padle, surfe eller dra på teltturer – vi har det som skal til for å gjennomføre både små og store ekspedisjoner.

Velg riktig karabinkrok

Du må passe på å velge karabiner som er sikkerhetsgodkjente for klatring, og det finner du her oss hos. Låsekarabin er en fellesbetegnelse, ettersom det finnes forskjellige typer låsbare karabiner. Noen av dem har en skrumekanisme som du rett og slett skrur opp og ned for å låse og åpne. Andre har en slags skyvemekanisme. Noen modeller har en fjærbelastet muffe som du benytter for å låse. Det finnes både fordeler og ulemper ved forskjellige modeller, så her gjelder det å vurdere egne ferdigheter og personlige preferanser. Du må imidlertid alltid sjekke at den er låst før du begir deg opp klatreveggen med kalkede hender, uansett hvilken type du velger.

Gjør deg kjent med betegnelsene

Kjært barn har mange navn sies det, og du kommer til å få høre mange uttrykk og betegnelser for forskjellige typer karabiner i løpet av klatrekarrieren din. Wiregate er laget for å spare vekt, ettersom porten er laget av en wire som veier lite. Twin gate er et produkt med to forskjellige porter som kan brukes uavhengig av hverandre. Du bør også ha kjennskap til ulike betegnelser som sier noe om egenskapene til produktet for egen sikkerhet. Bent gate og straight gate er navn som forteller deg om porten er buet eller rett. Bruddstyrke brukes til å fortelle hvor stor belastning de forskjellige karabinene tåler på langs, på tvers og på langs med åpen port.