Addnature - Alt innen outdoor og eventyr
Opptil 70% rabatt1
brand_header13
Fivefingers - originale barfota og tåsko
Fivefingers lages av Vibram, en solklar ledende produsent av gummisåler til masse ulike sko over hele verden. Skoene er perfekte for løping, fotturer, padling og mange andre aktiviteter der du ønsker å ha den der deilige barfot følelsen. Fivefingers sitt unike barfotkonsept har truffet mitt i blinken og etablert seg der - de har kommet for å bli.

FiveFingers

2 Produkter
Filter
Nullstill

Kjønn

Skostørrelse

 • 36
 • 37
 • 38

Farge

 • Gul
 • Svart

Pris

kr
til
kr
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Kategorier
Filter
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
FiveFingers V-Run Sko Dame Svart/Gul
FiveFingers V-Run Sko Dame Svart/Gul Svart/Gul
FiveFingers
V-Run Sko Dame Svart/Gul
Veil. pris 1 689 kr 1 039 kr
gratis frakt
 • Versjoner: EU 36EU 37EU 38
- 38 %
FiveFingers V-Trail 2.0 Sko Dame Svart
FiveFingers V-Trail 2.0 Sko Dame Svart Svart
FiveFingers
V-Trail 2.0 Sko Dame Svart
Veil. pris 1 689 kr 969 kr
 • Versjoner: EU 36EU 37EU 38
- 43 %
SALE DEAL

Five Fingers – for den aktive og eventyrlystne

Five Fingers har blitt en selvfølge for mange joggere av i dag, og de fleste har fått øynene opp for at denne typen sko eksisterer. Allikevel er det en relativt ny oppfinnelse. Five Fingers sitt unike barfotkonsept består av at alle tærne holdes separert og den myke og tynne sålen er laget av slitesterk gummi.

Five Fingers er kommet for å bli

Fenomenet med å separere tærne for å komme i bedre kontakt med underlaget ble først påtenkt av industridesigneren Robert Fliri. Fliri tok så kontakt med Marco Bramani i 2001. Marco er barnebarnet til Vitale Bramani som var den første som utviklet skosåler laget av vulkanisert gummi. Denne typen såler passer perfekt til fjellklatring og ble raskt svært populær. Med Fliri sin designbakrgrunn og Marco sin kunnskap og teknologi om gummisåler, satte de i gang med å realisere drømmen om en barfotsålesko. I 2005 var oppfinnelsen et faktum, og den første skoen ble lansert. I begynnelsen fokuserte de sin markedsføring mot padlere, men markedet har siden eksplodert og benyttes nå like mye, om ikke mer, til løping.
Five Fingers Klatresko I alle situasjoner der du ønsker en følelse av å gå barbent passer denne typen sko perfekt. Når du driver med båt eller padling er det praktisk å ha et godt grep på underlaget samtidig som du har følsomheten som det er å gå barbent. Five Finger er derfor perfekt når du skal til og fra båt, hoppe i vannet for å fortøye båten eller i land der du ikke vet hvordan underlaget er. Med den tynne sålen holder du bokstavelig talt kontakt med bakken samtidig som du er beskyttet mot skarpe gjenstander eller varme underlag. Skoen holder seg behagelig fast på foten, og gir deg bonusen av å kunne være fri som om du var barbent, men beskyttet som om du hadde på en sko.

Hvor passer det å bruke Five Fingers;

 • i båt
 • til løping
 • yoga
 • på tur

Løping med Five Fingers

Barfotløping kom på banen for noen år siden og gjorde også Five Finger-skoen svært populær blant løpere. Det som er fordelen ved å løpe uten sko er at du bygger opp musklene i foten mens du løper. Vanlige joggesko har mye polstring og støtdempere som gjør at foten blir passiv når du løper. I tillegg sørger joggesko med polstring i hælen at det bortimot nesten blir umulig å treffe bakken med tåballene først. Dette er det som er prinsippet når du løper barfot. Du møter bakken med tåballene istedenfor hælen, og dette gir deg en bedre demping i hele kroppen. Det er slik vi fra naturens side ble konstruert for å løpe.
Når du løper med denne teknikken får du ikke bare trent opp musklene i foten og ankelen på en effektiv måte, du kan også komme raskere opp i fart og dermed få en mer effektiv løpestil. Det skal sies at denne løpeteknikken er noe de fleste av oss må lære oss opp til å prestere, fordi vi gjennom så mange år har brukt hælen som det første nedslagsfeltet på foten. Det anbefales derfor for nybegynnere av Five Fingers å starte forsiktig, slik at du ikke overbelaster før du har fått trent opp musklene dine. Når du har kommet over den første kneika med å løpe barbeint, skal du se at det er vanskelig å gå tilbake. Du vil kjenne hvordan hele kroppen nyter av å bli benyttet på denne naturlige måten. Så en sakte opptrapping er en fordel.
Five Fingers er også en fin vandringssko da den gir deg en god kontakt med underlaget. Du kan lett manøvrere deg i terrenget uten å føle at joggeskoene eller fjellskoene danner et unaturlig skille mellom deg og underlaget. Skoene finnes også for barn, spesielt utviklet for å starte tidlig. En barfotsko tar deg tilbake til naturen og tilbake til følelsen av å være en del av underlaget. Skoen er også perfekt til alle type sporter der det er en fordel å være barbeint, som yoga, styrketrening, pilates og kampsporter.

Produksjon av Five Fingers

Five Fingers blir produsert av den slitesterk Vibram-gummisålen som er lagt i et tynt lag under foten. Det er denne som gir deg det gode grepet, og samtidig gir deg en smidig bevegelighet. Oversiden er laget av stretchstoff som legger seg behagelig rundt foten din. Det finnes forskjellige typer Five Fingers for å best passe til ditt formål. Om du skal bruke skoen mest i båt, er det praktisk å ha en sko hvor vannet lett renner igjennom. Da kan du lett hoppe ut og inn av vannet uten å måtte tømme skoene eller ta dem av. Om du skal bruke Five Fingers til å gå på tur er det kanskje ønskelig å velge den litt tykkere varianten for å sikre deg mot underlaget. Alle skoene fra Five Fingers er laget i slitesterke materialer som tørker raskt og har god utluftning. Skoens innside er behandlet med et antibakterielt stoff for å minske risikoen for dårlig lukt.