Addnature - Alt innen outdoor og eventyr
Festlige juletilbud med opptil 70%¹ rabatt

Randonee Ski

1 Produkter
Filter
Nullstill

Farge

  • Grå
  • Oransje

Pris

kr
til
kr
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Filter
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
OAC XCD GT 137 UC Ski med EA JR-binding Barn
OAC XCD GT 137 UC Ski med EA JR-binding Barn
OAC
XCD GT 137 UC Ski med EA JR-binding Barn
Veil. pris 4 989 kr 2 639 kr
gratis frakt
  • Versjoner: 137cm
- 47 %

Ski for frihetssøkende skientusiaster

Liker du å gå dine egne veier og jakter det neste rennet langt unna de preparerte bakkene, trenger du funksjonelt randoneeutstyr som er fleksibelt nok til å gjøre klatringen behagelig, samtidig som det gir stabilitet nok for et offensivt renn ned igjen. Skiene må ligger lett under foten, men likevel gi kraftfull energioverføring mot underlaget. I vårt sortiment for utstyr til randonee og frikjøring har vi et bredt utvalg av lette og svingevillige randoneeski for både nybegynnere og den erfarne frikjøringsentusiasten. Allroundmodellene tar deg gjennom både puddersnø og mer hardpakket sensesongsnø, mens våre kompromissløse spesialski er rettet inn mot ambisiøse utøvere som vil perfeksjonere seg i en bestemt retning. Velg ski ut fra bruksområde – vi har morsomme og lettmanøvrerte ski for skogtraseen og triksepipen. For de tøffeste fjellekspedisjonene har vi bredere og stivere ski for presis føring, god kantkontroll og effektiv filtrering av vibrasjoner. Vårt landstrakte land byr på fantastiske muligheter for å nå utilgjengelig terreng med hvite vidder der ingen spor er tråkket opp. Klatringen er verdt det når du står og ser utover landskapet og leter etter beste vei ned. Med riktig utstyr blir det en fryd å kaste seg ut i friluftsdrømmen! Vi i addnature.no har som mål å bidra til at du tar ut ditt fulle potensial i møtet med naturen. Uavhengig av om du foretrekker utfor eller terreng, pudder, hardpakket snø eller isete passasjer, så har vi en rekke flotte unisexmodeller og juniorutgaver. De leveres i alt fra prisgunstige modeller for allrounderen til mer påkostede håndlagde varianter for proffene.
DPS randonee ski

Freerideutrustning for en rikere skiopplevelse

Er du på stadig jakt etter nye uforløste alpine eventyr, så er en komplett randoneeutrustning det som skal til for å ta deg dit du vil. Med lette bindinger, smarte festesystemer for feller og en støvel som kan løses ut fra bindingens hælkappe i oppoverbakkene, får du en effektiv stigningsforflytning. Støvlene stilles enkelt om fra fleksibel gåmodus til en stabil kjøremodus. En lettvektig randoneeski er utviklet med tanke på å gi godt grep og god flyteevne, også i dyp snø. Randoneeski har ulike profiler, alt ut fra om de skal brukes til langtur, fartsfylt utfor, flips, rotasjoner eller klippedrops.

Valg av riktig skibredde for din skiaktivitet

Samme skimodell leveres ofte i ulike midjebredder for forskjellige bruksområder. Bredden gir indikasjoner på hvilken type underlag og kjøring skien er beregnet for. Frikjøring i skogen med mye triksing krever en myk og lettkjørt ski for mindre fart. En allroundski med bredde på rundt 80–90 mm tilpasser seg terrenget og er en allsidig offpiste-ski for lek og moro i myk snø og pudder. En allroundski på rundt 100 mm gir deg skjærende og krappe svingbuer når du ligger godt på ytterskien på hardt underlag, og denne modellen gjør seg både på topptur og i bakken. Den har god balanse og tåler litt fart, så dette er et godt valg dersom du vil klare deg med ett par ski. Skal du på storfjelltur, kan du trenge mer robuste ski på 110 mm. Mer midtbredde passer for aggressiv kjøring med store svinger og høy fart, uansett føre. De gir deg også en kontrollert følelse når du vil hoppe store klipper. Ekstra brede frikjøringsski på 120 mm er supre i dyp løssnø. Her gir den generøse bredden under støvlene deg stabilitet og trygghet nok til virkelig å gi på nedover de tøffeste passasjene. Skal du oppsøke ekstrem pudder, gå for 130 mm bredde. En litt tyngre ski ligger rolig og godt mot snøen og bidrar til en fantastisk flyt.

Teknikk som bestemmer skiens egenskaper

Skienes oppbygning i ulike tre og karbonkombinasjoner gir varierende spenst, vekt, vridningsstivhet og holdbarhet. Generelt sett gir en stivere og mer stabil modell en ski som står imot ujevnheter og holder formen, selv når de kjøres røft. Skiens bredde vil i kombinasjon med en rockeroppbygning gi en profil som presterer ulikt i snøen. Full rocker gir deg en leken ski med lettere svinginnganger, mens den kan føles litt nervøs og ustabil i den helt ekstreme løssnøen. Taper bestemmer lengden på skjæret, avsmalnende taper gir kortere skjærelengde og en dreievennlig tupp. Ulike tuppvinkler bestemmer hvordan tuppen møter underlaget, mens støvelplasseringen på skien, såkalt setback, gir deg enten understyring eller overstyring i svinginngangen.

Sikkerhetsutstyr

Skredsøker, sammenleggbar spade og søkestang er selvfølgelig sikkerhetsutstyr du bør ha med når du beveger deg utenfor merkede løyper. Med god avstand til sivilisasjonen er det av avgjørende betydning at du har med deg viktig livreddende redskap om noe uforutsett skulle skje.