Hold deg varm med vintersko

Hold deg varm med vintersko

Vintersko er varme og komfortable sko som hjelper deg til å få tilgang til terreng som er dekket med snø, slaps og alt som hører med når vinteren ankommer. Denne typen sko er også blitt veldig populært i byen ved regnfulle, kalde dager og såklart når snøen har kommet. Dens urbane popularitet har vokst såpass mye de seneste årene, så mange produsenter tilbyr modeller med mer moderne og stilfullt utseende, men med innebygde funksjoner som også lar deg bruke dem i mer krevende terreng. Til tross for det moderne utseendet, fortsetter de å tilby optimal beskyttelse og funksjonalitet for kaldt og vått vær, mens de også ser bra ut med jeans og bukser.

VINTERSKOENS HOVEDFUNKSJONER

Godt grep, Tørre føtter og varme, dempende vintersko.

Som vi allerede har nevnt, er vintersko spesielt nyttig for å beskytte føttene dine under utendørsaktiviteter, eller når føttene dine trenger god beskyttelse mot kaldt og vått vær. Fra høye fjellstøvler til sko til å gå på asfalt, de aller beste vinterskoene gir optimal komfort og varme og spiller en veldig viktig rolle når det gjelder bekledning for vintertemparaturen og været. Som du sikkert vet og mest sannsynlig en eller annen gang har opplevd; hvis føttene dine ikke er varme og beskyttede, er det grusomt å være ute. Vintersko må være lagd av holdbare materialer, ha god demping og fremfor alt være vanntette.

MATERIALER

Det viktigste med et par vintersko, er utførelsen og kvaliteten på materialet. De mest vanlige materialene som brukes er ekte lær, syntetisk lær i polyuretan (PU) og nubuk. Når man skal kjøpe ett par vintersko, er det viktig å legge litt ekstra merke til membran, såle, overdel og fôr.

MEMBRAN: Vanntette vintersko

Den viktigste funksjonen til et par vintersko er den beskyttende og vanntette membranen som er til for å beskytte foten fra kulde og fukt. Denne membranen burde, ideelt sett, være vanntett og pustende. Her er noen av de mest imponerende membranene vi har kommet over: - Gore-Tex membran er ideell siden de tilbyr høy pusteevne og beskyttelse fra vind og fukt. Dette gjør at du kan takle selv de mest intensive aktivitetene med tørre og komfortable føtter samt at det forhindrer at foten blir overopphetet eller kald. - M-Select DRY membran, utviklet av Merrell, garanterer tørre og varme føtter - KEEN.DRY membran, laget av bedriften KEEN, er spesielt designet for bruk i sko og har 3 tykke lag med polyuretan.

SÅLE: Vintersko med godt grep og demping

Sålen på vintersko er som oftest laget av gummi og EVA-skum, da disse materialene gir veldig godt grep i vintervær. En god såle må derfor være sklisikker med en slags slitebane, i tillegg til å være godt limt eller sydd på oversiden av skoen, siden det er her vann lett kan trenge inn. Det er lurt å regelmessig sjekke tilstanden til sålen. Her kan man også finne en såle som gir vintersko med demping Når den begynner å bli godt brukt, er det smart å gå til en skobutikk for å få på ny såle eller kjøpe ett nytt par. Det er fordi når sålen blir slitt, kan den ikke garantere et godt grep og dermed kan gjøre det vanskelig å gå på glatte veier.

OVERDEL: Regntette vintersko

Overdelen er den delen av skoen som beskytter foten fra kulde og vind. Materialet på overdelen kan variere veldig, beroende på hvilken type vintersko det er. For de som skal bruke skoen i mye snø og med vinteraktiviteter, er det lurt å velge en sko hvor overdelen er laget av syntetisk materiale og har god fôring. For de som skal ha vintersko for mer urbane områder og ikke så intensive aktiviteter, kan du også velge en sko som er mindre teknisk og mer egnet for urbant miljø.

FÔR: Varme vintersko

Fôret på innsiden av skoen er ofte vanntett og fôret er vanligvis lagd av fleece, ull eller til og med Gore-Tex materialer noen ganger. Men dette kommer helt an på hva skoen er tiltenkt for.

Når folk tenker på vintersko, er det mange som tenker på sko som er store, klumpete og ikke særlig attraktive. Det er sko hvor man tydelig kan se at komfort og funksjon er viktigere enn utseende. Og det er ikke til å stikke under en stol at det har vært vanskelig å finne noen vintersko som kan matche outfiten. Men i dag er ting annerledes, med mange nye modeller som fungerer perfekt til bruk i byen, takket være dens trendy og casual utseende.

VINTERSKOMERKER: Disse holder deg tørr og varm

Det er mange kvalitetsmerker som produserer vintersko: Merrell, Lowa, Kamik, Sorel, Columbia og mange fler... listen er ganske lang. Mange modeller er primært vintersko som er designet mer for fjell og snø enn urbant bruk, selv om de såklart også kan brukes i byen. De siste årene har outdoor fashion invadert den urbane jungelen. Nå er det flere som kjøper både sko og jakker for outdoor som aldri kommer i nærheten av fjellet, men blir brukt i byen i stedet. Dette er fordi mange produsenter tilbyr modeller som, uten å se bort fra egenskapene til en vintersko, har et mer moderne og urbant utseende og stil. Vi vil vise deg noen modeller, merker, trender og stiler, klassiske og nye, for å hjelpe deg til å erobre asfalten.

gå ut på tur uten å få kalde føtter

BARNESKO: Hold barna varme på føttene

Når det gjelder barnesko, er det ekstra viktig at skoene er vanntette og varme. Med tanke på hvor mye glede barn har av vinter og snø, er det viktig å ha sko som de holder seg varme i, samt tørre. Noe annet å tenke over, er at skoene er enkle å komme ned i, slik at de klarer å få de av og på selv når de, for eksempel, er på skolen. Når det gjelder størrelsen, er det ekstra viktig å passe på at de ikke bli for små eller helt "akkurat". Dette medfører at barna fort blir kalde på beina, noe som gir veldig ubehag. Gå alltid ut fra at du, som voksen, får plass til tommelen mellom storetå og enden av skoen - altså at det skal være ca 1-1,5 cm foran storetåa. La barnet alltid prøve skoen. Selv om en størrelse fungerer i en sko, er det ikke sikkert at det fungerer i en annen, da merker og modeller varierer i størrelse.

Når vinteren kommer er det ikke alltid bare selve skoen er nok. Vinteren kan gi oss så mangt, både isglatte veier, 40 cm nysnø, sludd og slask. Vinteren inneholder så mye mer enn kun vinter, så derfor er det lurt å kanskje gjøre et lite innkjøp på tilbehør til vinterskoen. Her kommer noen tips til hva som kan komme til nytte.Sosiale Medier

Copyright © Addnature – All rights reserved