Addnature - Alt innen outdoor og eventyr
Festlige juletilbud med opptil 70%¹ rabatt

Skrittellere

0 Produkter
Beklager, ditt søk ga for øyeblikket ingen treff i vårt sortiment.

Kom i form et skritt av gangen

En skritteller er et instrument som måler hvor mange skritt du går. Det anbefales å gå minst 10 000 skritt om dagen for en sunn livstil. Da er dette måleinstrumentet en enkel måte å kontrollere hvor aktiv man faktisk er gjennom dagen. Skrittelleren finnes i en rekke forskjellige størrelser og nivåer. Alt ettersom hva du ønsker.

Forbedre helsen

Verdens helseorganisasjon anbefaler alle å være mer aktive. I denne sammenheng har de funnet ut at om man går 10 000 skritt om dagen, vil man være mye bedre rustet mot sykdom og opprettholde en god helse. Dette er særlig viktig for de mange av oss som har stillesittende jobber der du faktisk spanderer hele dagen på rumpa. Ja, med unntak av en kaffepause eller to. Om du også topper dette med å kjøre bil til og fra jobb, er det ganske sikkert at du ikke får beveget deg så mye som er ideelt for helsen din. Da kan en skritteller hjelpe deg som en motivator. Både til å komme deg ut for å gå en liten tur før du går til sengs, og som en kontrollør på at du har gått dine skritt denne dagen. Den kan også fungere som en vekker i og med at du blir klar over hvor mye, eller lite, du faktisk går.
De to turene til treningsstudioet i uka er dessverre ikke nok for å opprettholde en god helse. Vi hører gang på gang at det er hverdagsmosjonen som faktisk er det som teller i lengden. Du kan eksempelvis ta trappene istedenfor heisen, sykle til jobb og la bilen stå hjemme og gå til butikken istedenfor å kjøre. Silva skritteller

Konkurranseelementer i hverdagen

Svært mange personer blir motivert til å bevege seg litt ekstra med skrittelleren. Konkurranseinstinktet er noe mange av oss kjenner til og drar nytte av.. Du kan for eksempel avtale med en venn om å skulle gå 8000 skritt hver dag, eller se hvem som klarer å gå flest skritt på en uke. Det er mange som også finner motivasjon i å konkurrere med seg selv. Istedenfor å bli hjemme, tar du deg kanskje heller en liten tur, og vips har du 1000 mer skritt på telleren.

Små, men faste, endringer hjelper

En skritteller er et godt redskap for å få en bekreftelse på at du gjør noe riktig, og som en motivasjon for å fortsette. Det er ofte lettere å gjøre sunne valg som å gå istedenfor å ta bussen eller ta trappa istedenfor heisen når det gir konkrete resultater. Man har sett at mennesker som har skritteller i gjennomsnitt begynner å gå 2000 skritt mer, og dette har faktisk store helsemessige gevinster.

De ulike typene

Det finnes mange forskjellige skrittellere for forskjellige behov. De fleste er bærbare og elektriske med en liten skjerm hvor du kan se hvor mange skritt du har gått for dagen. Noen av de mer avanserte har også kaloriteller og andre tilleggsfunksjoner. Det finnes skrittellere til å ha som et armbånd rundt hånden, men de mest vanlige legger du i lommen som et nymotens lommeur. De kommer i mange forskjellige størrelser og noen har egenskaper som vanntette og støtsikre.
Hvis du går for den mer avansert skritteller har den ofte funksjoner som gjør at den kan overføre annen aktivitet som du gjør til skritt. Så om du sykler deg en tur på en halvtime, regner den automatisk ut dette til skritt, og du kan dermed vite at det er regnet inn i dagens mosjon. For det er viktig å få variert mosjon, både for deg selv og for kroppen din.