Addnature - Alt innen outdoor og eventyr
Festlige juletilbud med opptil 70%¹ rabatt
Kompass for orientering, dagsturer og padling
Navigasjon via kompass er en gammel og pålitelig metode for å finne rett vei. Vi har kompasser for deg som vandrer, padler, plukker sopp eller driver med orientering eller trail running. I vår sortiment kan du velge mellom enkle og funksjonelle modeller og kompasser av høy kvalitet fra velkjente merker.

Kompass

13 Produkter
Filter
Nullstill

Produkt

 • arrow compass 1
 • Kompass 6
 • Linjal kompass 6
 • Lite kompass 1

Farge

 • Gul
 • Blå
 • Hvit
 • Svart
 • Gjennomsiktig

Pris

kr
til
kr

Kundeanmeldelser

 • 2
 • 4
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Filter
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Silva Expedition S Kompass
Silva Expedition S Kompass
Silva
Expedition S Kompass
Veil. pris 769 kr 459 kr
- 40 %
Silva C58 Kajakk kompass
Silva C58 Kajakk kompass
Silva
C58 Kajakk kompass
Veil. pris 769 kr 469 kr
- 39 %
Silva Ranger Kompass
Silva Ranger Kompass
Silva
Ranger Kompass
Veil. pris 349 kr 199 kr
- 42 %
Silva Field Kompass
Silva Field Kompass
Silva
Field Kompass
Veil. pris 249 kr 149 kr
- 40 %
Easy Camp Compass Mirror kompass Transparent/Svart
Easy Camp Compass Mirror kompass Transparent/Svart Transparent/Svart
Easy Camp
Compass Mirror kompass Transparent/Svart
Veil. pris 179 kr 169 kr
Silva Ranger Global Kompass
Silva Ranger Global Kompass
Silva
Ranger Global Kompass
Veil. pris 449 kr 339 kr
- 24 %
Silva Expedition Kompass
Silva Expedition Kompass
Silva
Expedition Kompass
Veil. pris 569 kr 359 kr
- 36 %
Silva Ranger Kompass S
Silva Ranger Kompass S
Silva
Ranger Kompass S
Veil. pris 489 kr 289 kr
- 40 %
Silva C58 Kompass for bil & båt
Silva C58 Kompass for bil & båt
Silva
C58 Kompass for bil & båt
Veil. pris 909 kr 559 kr
- 38 %
Silva 70P Silva Kompass
Silva 70P Silva Kompass
Silva
70P Silva Kompass
Veil. pris 1 139 kr 649 kr
- 43 %
Silva 70UN Kompass
Silva 70UN Kompass
Silva
70UN Kompass
Veil. pris 1 029 kr 639 kr
- 37 %
Silva 70UNE Kompass
Silva 70UNE Kompass
Silva
70UNE Kompass
Veil. pris 1 429 kr 869 kr
- 39 %
Silva Expedition Global Kompass
Silva Expedition Global Kompass
Silva
Expedition Global Kompass
Veil. pris 689 kr 419 kr
- 39 %

Opplev villmarken med orginalt utstyr

Et kompass er et instrument som navigerer og angir retningen mot Nordpolen. Kina er landet hvor man først laget kompass, omtrent år 1090 under Song-dynastiet. Bruken var noe annerledes enn hva man skulle tro – det ble først brukt til å spå med. Det finnes også mye som tyder på at kineserne tok i bruk kompass allerede 200 år før vår tidsregning. I Kina fant man tidlig ut av egenskapene til det magnetiske mineralet magnetitt eller loddesten.

Det enkle er ofte det beste

Fordelen med et klassisk kompass er at det aldri går tomt for batteri. Det finnes en rekke kompass som utelukkende fungerer ved hjelp av jordens magnetiske kraft. I vår digitale verden er det mange som foretrekker dette kompasset når man skal navigere seg frem. Med vanlig kart og kompass, som ikke er digitalt, er det ingen skjerm som viser deg hvor langt det er til neste post eller hytte, eller hvordan været blir om to timer, eller en nøyaktig rute hjem. Det er litt av sjarmen og det gjør det til en unik samt utfordrende opplevelse. Kompasset kan lede deg mot nord, sør, øst eller vest, så gjør du og reisefølget resten av jobben.
Kompass

I samsvar med kart

Kompassene som er beregnet å bruke sammen med et kart er festet på en gjennomsiktig plate. Du legger rett og slett kompasset over på kartet, og den gjennomsiktige platen sørger for at du får nøyaktige beregninger, og du kan innstille det etter kartet. Et kart er til meget god hjelp når du er ute i naturen. Her ser du himmelretningene og avstander. Dessverre er kartet til liten hjelp om du ikke vet i hvilken retning sør eller nord er. Det er her kompasset kommer inn! Kompasset peker alltid mot nord og gir deg en enkel, men nøyaktig pekepinn i riktig retning.

Hva skal det tåle av vær og vind?

Enten du befinner deg ute på havet med båten eller om du er ute i øsregn, er et vanntett kompass praktisk å ha for hånden. Da kan du plukke frem kompasset uten å bekymre deg for at det skal bli ødelagt av væte. Skal du ut på langtur over flere dager, og liker å gå i skumringen? Da er et kompass med lys ypperlig for deg. Dette er et superpraktisk kompass ha når du er ute og løper kveldstid eller liker å ta avstikkere fra den opptråkkede lysløypa i marka. Det finnes en rekke kompass som har innebygde led-lamper. Dette er også praktisk for deg som deltar på orienteringsløp i mørket. Orienteringsløp byr på mange og spennende utfordringer, og et godt kompass som synes er alfa og omega.

Teknisk sett, hvordan fungerer det?

Som nevnt over, fungerer kompasset ved at den magnetiske kompassnålen peker mot jordens magnetiske Nordpol. Dette er det punktet på den nordlige halvkulen hvor den magnetiske aksen skjærer jordoverflaten. Man skiller på den magnetiske nordpol og geografiske nordpol – den geografiske Nordpolen er punktet hvor jordens omdreiningsakse skjærer jordoverflaten. Den enden på en magnet som peker eller dreier mot nord, er magnetens nordpol. Den magnetiske nordpol flytter hele tiden på seg, dog langsomt. Forestiller man seg at jorda er som en stor magnet, har jorden sin magnetiske sydpol nær jordas geografiske nordpol. "Den magnetiske nordpol" har dermed fått to motsatte betydninger alt ettersom begrepet blir benyttet innenfor geografi eller fysikk.