Addnature - Alt innen outdoor og eventyr
XMAS: -20% rabatt på utvalgte produkter
Kompass for orientering, dagsturer og padling
Navigasjon via kompass er en gammel og pålitelig metode for å finne rett vei. Vi har kompasser for deg som vandrer, padler, plukker sopp eller driver med orientering eller trail running. I vår sortiment kan du velge mellom enkle og funksjonelle modeller og kompasser av høy kvalitet fra velkjente merker.

Kompass

13 Produkter
Filter
Nullstill

Produkt

  • kart kompass 2
  • Kompass 5
  • Linjal kompass 5
  • Lite kompass 1

Farge

  • Grønn
  • Blå
  • Svart
  • Gjennomsiktig

Pris

kr
til
kr

Kundeanmeldelser

  • 1
  • 1
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Filter
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Silva Ranger kompass
Silva Ranger kompass
Silva
Ranger kompass
Veil. pris 349 kr 299 kr
- 14 %
Silva Lomme kompass
Silva Lomme kompass
Silva
Lomme kompass
129 kr
Silva Ekspedisjon S kompass
Silva Ekspedisjon S kompass
Silva
Ekspedisjon S kompass
Veil. pris 739 kr 639 kr
- 14 %
Silva Äventyrskompass 70 UNE
Silva Äventyrskompass 70 UNE
Silva
Äventyrskompass 70 UNE
Veil. pris 1 289 kr 1 109 kr
gratis frakt
- 14 %
Silva Field
Silva Field
Silva
Field
Veil. pris 249 kr 199 kr
- 20 %
Silva Compass 58 Kajakk
Silva Compass 58 Kajakk
Silva
Compass 58 Kajakk
Veil. pris 689 kr 599 kr
- 13 %
Silva 3NL-360 Kompass
Silva 3NL-360 Kompass
Silva
3NL-360 Kompass
Veil. pris 289 kr 269 kr
XMAS
Silva Ranger S kompass
Silva Ranger S kompass
Silva
Ranger S kompass
Veil. pris 449 kr 419 kr
Silva Ranger 360 Global kompass
Silva Ranger 360 Global kompass
Silva
Ranger 360 Global kompass
Veil. pris 449 kr 409 kr
Silva Ranger SL
Silva Ranger SL
Silva
Ranger SL
Veil. pris 359 kr 319 kr
- 11 %
Silva Ekspedisjon 360 Global kompass
Silva Ekspedisjon 360 Global kompass
Silva
Ekspedisjon 360 Global kompass
Veil. pris 689 kr 579 kr
- 16 %
Silva Ekspedisjon kompass
Silva Ekspedisjon kompass
Silva
Ekspedisjon kompass
Veil. pris 539 kr 479 kr
- 11 %
XMAS
Silva UN 70 Kompass
Silva UN 70 Kompass
Silva
UN 70 Kompass
989 kr

Opplev villmarken med orginalt utstyr

Et kompass er et instrument som navigerer og angir retningen mot Nordpolen. Kina er landet hvor man først laget kompass, omtrent år 1090 under Song-dynastiet. Bruken var noe annerledes enn hva man skulle tro – det ble først brukt til å spå med. Det finnes også mye som tyder på at kineserne tok i bruk kompass allerede 200 år før vår tidsregning. I Kina fant man tidlig ut av egenskapene til det magnetiske mineralet magnetitt eller loddesten.

Det enkle er ofte det beste

Fordelen med et klassisk kompass er at det aldri går tomt for batteri. Det finnes en rekke kompass som utelukkende fungerer ved hjelp av jordens magnetiske kraft. I vår digitale verden er det mange som foretrekker dette kompasset når man skal navigere seg frem. Med vanlig kart og kompass, som ikke er digitalt, er det ingen skjerm som viser deg hvor langt det er til neste post eller hytte, eller hvordan været blir om to timer, eller en nøyaktig rute hjem. Det er litt av sjarmen og det gjør det til en unik samt utfordrende opplevelse. Kompasset kan lede deg mot nord, sør, øst eller vest, så gjør du og reisefølget resten av jobben.
Kompass

I samsvar med kart

Kompassene som er beregnet å bruke sammen med et kart er festet på en gjennomsiktig plate. Du legger rett og slett kompasset over på kartet, og den gjennomsiktige platen sørger for at du får nøyaktige beregninger, og du kan innstille det etter kartet. Et kart er til meget god hjelp når du er ute i naturen. Her ser du himmelretningene og avstander. Dessverre er kartet til liten hjelp om du ikke vet i hvilken retning sør eller nord er. Det er her kompasset kommer inn! Kompasset peker alltid mot nord og gir deg en enkel, men nøyaktig pekepinn i riktig retning.

Hva skal det tåle av vær og vind?

Enten du befinner deg ute på havet med båten eller om du er ute i øsregn, er et vanntett kompass praktisk å ha for hånden. Da kan du plukke frem kompasset uten å bekymre deg for at det skal bli ødelagt av væte. Skal du ut på langtur over flere dager, og liker å gå i skumringen? Da er et kompass med lys ypperlig for deg. Dette er et superpraktisk kompass ha når du er ute og løper kveldstid eller liker å ta avstikkere fra den opptråkkede lysløypa i marka. Det finnes en rekke kompass som har innebygde led-lamper. Dette er også praktisk for deg som deltar på orienteringsløp i mørket. Orienteringsløp byr på mange og spennende utfordringer, og et godt kompass som synes er alfa og omega.

Teknisk sett, hvordan fungerer det?

Som nevnt over, fungerer kompasset ved at den magnetiske kompassnålen peker mot jordens magnetiske Nordpol. Dette er det punktet på den nordlige halvkulen hvor den magnetiske aksen skjærer jordoverflaten. Man skiller på den magnetiske nordpol og geografiske nordpol – den geografiske Nordpolen er punktet hvor jordens omdreiningsakse skjærer jordoverflaten. Den enden på en magnet som peker eller dreier mot nord, er magnetens nordpol. Den magnetiske nordpol flytter hele tiden på seg, dog langsomt. Forestiller man seg at jorda er som en stor magnet, har jorden sin magnetiske sydpol nær jordas geografiske nordpol. "Den magnetiske nordpol" har dermed fått to motsatte betydninger alt ettersom begrepet blir benyttet innenfor geografi eller fysikk.