Online sykkelbutikk
Midtsommersalg | Fantastiske tilbud på en mengde klær og sko

Kompass

12 Produkter
Filter
Nullstill

Produkt

  • kart kompass 2
  • Kompass 4
  • Linjal kompass 5
  • Lite kompass 1

Farge

  • Grønn
  • Blå
  • Svart
  • Gjennomsiktig

Pris

kr
til
kr

Kundeanmeldelser

  • 1
  • 1
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Kompass for orientering, dagsturer og padling
Navigasjon via kompass er en gammel og pålitelig metode for å finne rett vei. Vi har kompasser for deg som vandrer, padler, plukker sopp eller driver med orientering eller trail running. I vår sortiment kan du velge mellom enkle og funksjonelle modeller og kompasser av høy kvalitet fra velkjente merker.
Filter
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Silva Pocket Compass
Silva
Pocket Compass
129 kr 119 kr
Silva Pocket Compass
Silva Ranger Compass
Silva
Ranger Compass
319 kr 239 kr
- 25 %
Silva Ranger Compass
Silva Field
Silva
Field
219 kr 169 kr
- 23 %
Silva Field
Silva Ranger S Compass
Silva
Ranger S Compass
439 kr 359 kr
- 18 %
Silva Ranger S Compass
Suunto A-30/CM/L/NH
Suunto
A-30/CM/L/NH
269 kr 249 kr
Suunto A-30/CM/L/NH
Silva Expedition S Compass
Silva
Expedition S Compass
689 kr 519 kr
- 25 %
Silva Expedition S Compass
Brunton TruArc 5 Compass
Brunton
TruArc 5 Compass
339 kr 219 kr
- 35 %
Brunton TruArc 5 Compass
Silva Expedition 360 Global Compass
Silva
Expedition 360 Global Compass
639 kr 479 kr
- 25 %
Silva Expedition 360 Global Compass
Silva Expedition Compass
Silva
Expedition Compass
539 kr 439 kr
- 19 %
Silva Expedition Compass
Silva Ranger 360 Global Compass
Silva
Ranger 360 Global Compass
439 kr 329 kr
- 25 %
Silva Ranger 360 Global Compass
Silva Ranger SL
Silva
Ranger SL
329 kr 279 kr
- 15 %
Silva Ranger SL
Suunto AIM-30 NH Compass
Suunto
AIM-30 NH Compass
759 kr 519 kr
- 32 %
Suunto AIM-30 NH Compass

Opplev villmarken med orginalt utstyr

Et kompass er et instrument som navigerer og angir retningen mot Nordpolen. Kina er landet hvor man først laget kompass, omtrent år 1090 under Song-dynastiet. Bruken var noe annerledes enn hva man skulle tro – det ble først brukt til å spå med. Det finnes også mye som tyder på at kineserne tok i bruk kompass allerede 200 år før vår tidsregning. I Kina fant man tidlig ut av egenskapene til det magnetiske mineralet magnetitt eller loddesten.

Det enkle er ofte det beste

Fordelen med et klassisk kompass er at det aldri går tomt for batteri. Det finnes en rekke kompass som utelukkende fungerer ved hjelp av jordens magnetiske kraft. I vår digitale verden er det mange som foretrekker dette kompasset når man skal navigere seg frem. Med vanlig kart og kompass, som ikke er digitalt, er det ingen skjerm som viser deg hvor langt det er til neste post eller hytte, eller hvordan været blir om to timer, eller en nøyaktig rute hjem. Det er litt av sjarmen og det gjør det til en unik samt utfordrende opplevelse. Kompasset kan lede deg mot nord, sør, øst eller vest, så gjør du og reisefølget resten av jobben.
Kompass

I samsvar med kart

Kompassene som er beregnet å bruke sammen med et kart er festet på en gjennomsiktig plate. Du legger rett og slett kompasset over på kartet, og den gjennomsiktige platen sørger for at du får nøyaktige beregninger, og du kan innstille det etter kartet. Et kart er til meget god hjelp når du er ute i naturen. Her ser du himmelretningene og avstander. Dessverre er kartet til liten hjelp om du ikke vet i hvilken retning sør eller nord er. Det er her kompasset kommer inn! Kompasset peker alltid mot nord og gir deg en enkel, men nøyaktig pekepinn i riktig retning.

Hva skal det tåle av vær og vind?

Enten du befinner deg ute på havet med båten eller om du er ute i øsregn, er et vanntett kompass praktisk å ha for hånden. Da kan du plukke frem kompasset uten å bekymre deg for at det skal bli ødelagt av væte. Skal du ut på langtur over flere dager, og liker å gå i skumringen? Da er et kompass med lys ypperlig for deg. Dette er et superpraktisk kompass ha når du er ute og løper kveldstid eller liker å ta avstikkere fra den opptråkkede lysløypa i marka. Det finnes en rekke kompass som har innebygde led-lamper. Dette er også praktisk for deg som deltar på orienteringsløp i mørket. Orienteringsløp byr på mange og spennende utfordringer, og et godt kompass som synes er alfa og omega.

Teknisk sett, hvordan fungerer det?

Som nevnt over, fungerer kompasset ved at den magnetiske kompassnålen peker mot jordens magnetiske Nordpol. Dette er det punktet på den nordlige halvkulen hvor den magnetiske aksen skjærer jordoverflaten. Man skiller på den magnetiske nordpol og geografiske nordpol – den geografiske Nordpolen er punktet hvor jordens omdreiningsakse skjærer jordoverflaten. Den enden på en magnet som peker eller dreier mot nord, er magnetens nordpol. Den magnetiske nordpol flytter hele tiden på seg, dog langsomt. Forestiller man seg at jorda er som en stor magnet, har jorden sin magnetiske sydpol nær jordas geografiske nordpol. "Den magnetiske nordpol" har dermed fått to motsatte betydninger alt ettersom begrepet blir benyttet innenfor geografi eller fysikk.