Addnature - Alt innen outdoor og eventyr
Opptil 70% rabatt1
En friere løping
Om du er nybegynner innen barforløping er det smart å starte med en overgangssko. Minske droppet og lær deg løpesteget. De fleste i dag er opplært i hællandingen og det å bytte stil skjer ikke etter en løperunde. Ikke kjøp en sko som er for liten i størrelsen, da tærne reagerer med å krølle seg. Passformen skal være slik at du har nærkontakt med fot og sko uten å ha noen glip i hælen.

Barfotsko

0 Produkter
Beklager, ditt søk ga for øyeblikket ingen treff i vårt sortiment.

Sko for en mer naturlig trening

Vi har spesialisert oss på klatring, camping og utendørs aktiviteter, og har et bredspektret sortiment fra ledende aktører på markedet. Vi allierer oss med erfarne brukere, og har et allsidig utvalg av løpesko, klatresko, vannsko og anmarsjsko for både voksne og barn. For deg som ønsker å utvide utstyrsparken med et par barfotsko for å drive Natural Running, har vi kvalitetssko i ypperste klasse med utsøkt passform for både dame og herre. Den strippede barfotlignende følelsen i tåpartiet fungerer optimalt sammen med en noe mer fiksert hælkappe. Denne særegne konstruksjonen gjør skoene lette og stive på en gang, det gir deg en unik løpsopplevelse. Nyt følelsen av ikke å ha sko på foten, la kroppen være i ett med terrenget. Barfotsko gir en sømløs løpsopplevelse som mest av alt minner om den berusende fornemmelsen da du løp barbent over sommervarme enger som barn. Ingen hindre, ingenting annet enn gleden ved å løpe betydde noe, det å kjenne kroppen fungere, være i gang, så tett på naturen! Enhver løper bør unne føttene sine å oppleve en perfekt designet barfotsko.
Barfotsko

Hvorfor velge barfotsko

Barfotsko er flott som hovedsko eller avveksling til andre type løpesko, og brukes hovedsakelig til korte og lengre løpeøkter, crossfit og styrketrening. De gir godt feste mot underlaget. Den lette naturlige barfotskoen gir god nok støtte og demping for komfort på lengre distanser. De har også hold og oppbygning til å gi foten den tiltrengte beskyttelse mot harde og ujevne underlag, samtidig som den gir den kjennetegnende fleksible følelsen. Mange svorne barfotbrukere mener også at nærheten til underlaget, gir en større bevissthet på balanse. Det å ha god kontakt med kroppen din, være bevisst dens nærværelse, kan gi deg økt treningsglede og derved bedre treningsutbytte.

Vi har barfotsko for ethvert behov

Vi har kvalitetsbarfotsko med utsøkt teknisk utførelse på skjelett, såle og sømmer. De simulerer barfotløping på en suverent måte, og tillater beina dine å styrkes gjennom mer fleksibel og myk løpestil. Vi har skoen for deg uansett om du er nybegynner eller den erfarne idealisten som leter etter den ultimate overgangen til rendyrket barfotløping. Vi har modeller med 5 tær, eller full sko med tåkappe som vanlig. Det kan være en overgang å tre tærne inn i ”fingrene”, vi har ikke samme førlighet på tærne som vi har i fingrene. Litt fomling med 10 gjenstridige tær kan det nok bli i starten, men med litt trening er det fort gjort å smette dem på. Uavhengig av om du velger frie tær eller hel kappe, er minimalisme, funksjonalitet og vekt viktige nøkkelord når du skal finne dine nye barfotsko.

Optimaliser din løpsteknikk med barfotsko

Naturlig løpestil foretrekkes av stadig flere løpere. Variasjon er viktig ved all trening, og bruk av barfotsko i tillegg til andre typer treningssko tilbyr foten din en verdifull avlastning uansett om du driver mengdetrening eller bare mosjonerer. Er du vant til ordinære løpesko med mer rigid bevegelseskontroll, lander du sannsynligvis på hælen for hvert steg. Med barfotsko er ideell dropsone mer mot midten av fotbladet. Det lave droppet i skoen får deg til å ligge litt mer frempå i steget, og du oppnår en bedre løpeteknikk. Steglengden blir ofte kortere, og du opplever kanskje å løpe raskere! Du får en mer dynamisk avvikling av steget. Med nedslaget på midtsålen, drar du også bedre nytte av kroppens egen støtdemping, og legger og knær får en mye mer skånsom behandling.

Øk styrken i hele foten ved bruk av barfotsko

Med Natural Running sko med større bevegelsesrom, må foten jobbe litt mer med stabilisering enn med vanlige sko, som er mye stivere. Dermed setter du i sving langt flere muskler enn når de får henge med som gratispassasjer i ordinært oppbygde løpesko. Trening på stor ball i sal har samme effekt. Stabiliseringskonseptet krever mer av muskelsettet, alle små muskler og sener er i justeringsaktivitet, ikke bare de store muskelgruppene som trenes ved mer fikserte øvelser. Dette er kunnskap som brukes i utstrakt grad ved opptrening etter skader, i tillegg vet vi at god styrke og bevegelighet også i de små støttende muskelgruppene er med på å forebygge skader.