Åpnes ikke PayPal`s innloggingsside?

Klikk her
for å forsøke igjen.


Klättermusen

(127 Produkter)
Brandheader_klattermusen
Klättermusen

Klättermusen - holdbarhet og funksjon i fokus

Klättermusen er en gründerbedrift som produserer utendørs klær og utstyr for kunder med høye krav til holdbarhet og sikkerhet. Selskapet ble stiftet i 1984 av Peter Askulv. Hovedkontoret ligger i Åre å de største markedene er i Sverige, Tyskland og Norge. Miljøarbeidet er fokus, blant annet gir de 1 prosent av salgvinst til miljøprosjekter

SORTER ETTER
Side1av
3
 
SORTER ETTER
Side1av
3

Funksjonelt design og bærekraftige klær og ryggsekker fra Klättermusen

Funksjon og bærekraftighet er to nøkkelord når det kommer til produksjon av turklær og turutstyr i dag. De fleste forbrukere ønsker å ta i bruk funksjonelle plagg som gjør turen mest mulig komfortabel, samtidig som de ønsker å beskytte naturen som de elsker så høyt. For at en produsent av klær og utstyr til friluftsliv skal gjøre suksess i dag, er det derfor helt essensielt at disse to faktorene innfrir. Det gjør de absolutt hos svenske Klättermusen.
Firmaet ble startet opp i Umeå i 1984, men har fra 2012 sitt hovedkontor i Åre, Sverige. Grunnleggeren Peter Askulv lengtet etter et friluftsmerke som var seriøst, men som ikke tok seg selv så seriøst – derav navnet Klättermusen, som betyr klatremusa på norsk. Navnet ble til da han og en vennegjeng var på en klatreekspedisjon ved den norske Jordbrugrotta i 1982. Drømmen var å grunnlegge et merke som ville utmerke seg innen design av funksjonell bekledning og ryggsekker for ekstreme utendørsaktiviteter, som for eksempel vinterekspedisjoner og klatring. Askulvs bakgrunn i biologi og kjemi skulle få stor betydning i produksjonen av dette utstyret da han begynte å ta i bruk det han hadde lært fra naturen i klærne han designet – for eksempel ved å se på hvordan planter prosesserer fuktighet, var han i stand til å bruke lignende metoder til nye tekstiler og konstruksjoner i klærne han designet.

En favoritt både hos forbrukere og næringen selv

Det at flere av klesmerkets plagg har vunnet priser i OutDoor Industry Award, bevitner om at foretaket tar sin rolle som produsent av høykvalitets og funksjonelt turutstyr svært seriøst. Dette kvalitetsstempelet fra næringen selv, er også til stor hjelp for forbrukere som er avhengige av å stole på at produsenten leverer de funksjonalitetene de sier at de gjør. Det er ingenting som er verre enn å være ute på eventyr for så å oppdage at klærne man går i faktisk ikke er så vanntette likevel.
Innovasjon og nytenkning er viktig for Klättermusen, og dette selskapet var det første i Sverige til å ta i bruk 3-lags membran og lettvekts-dunjakker. Noe av det Klättermusen har spesialisert seg på, er funksjonelle ryggsekker med mange praktiske detaljer som for eksempel fløyte og refleks. I tillegg til dette utstyret, finner du både jakker, vester, bukser, shorts, luer, votter og tilbehør i deres sortiment som innfrir de strenge kravene til funksjon og komfort som selskapet selv har satt.

Miljøstandarder

Som nevnt innledningsvis, er bærekraftighet en viktig faktor når Klättermusen produserer klær og utstyr. Noen av de tiltakene de gjør i produksjonen for å ta best mulig hensyn til mennesker og miljø, er som følger:
  • Bluesign®. Blant Klättermusens produkter finner du plagg produsert i materialer som tar hensyn til miljøet. Såkalt bluesign®-godkjente tekstiler er noe man som kunde burde se etter hvis man ønsker å kjøpe produkter som setter minst mulig avtrykk på miljøet da dette er en standard for bærekraftig tekstilproduksjon.
  • Fluorkarbonfrie klær. Fluorkarbon er et stoff som ofte brukes i impregneringen av turklær på grunn av dets vann- og smussavstøtende egenskaper. Dette er dog en miljøgift som bruker svært lang tid på å brytes ned i naturen, det finnes mange bedre alternativer på markedet i dag. Klättermusen merker sine klær som flourkarbonfrie.
  • GOTS-sertifisering. Forkortelsen står for Global Organic Textile Standard – en verdensledende standard for økologiske fibre.
I tillegg til å fokusere på bærekraftighet i sin produksjon, har det svenske klesmerket også utviklet sine egne teknologier for at produktene skal kunne yte maksimalt i tøffe værforhold. For eksempel Duracoat™ som er en unik overflatebehandling utviklet for å øke holdbarheten i områder hvor høy slitasje ofte finner sted.

Stort utvalg på Addnature.no

Hos Addnature finner du produkter fra Klättermusen i kategorier som friluftsliv, løping, klatring, vintersport, utstyr og klær – med andre ord er det stor sjanse for at du finner akkurat det du er ute etter her. Vi strever etter å kunne tilby deg det beste av det beste, og produktene fra svenske Klättermusen faller absolutt inn under denne kategorien.


Trenger du hjelp?
Kontakt vår kundeservice! Man-Fre 10:00-14:00 h
21 93 97 97
Nyhetsbrev
Registrer deg nå å få et gavekort på 100 kr.
Eksklusive tilbud og rabattkoder venter på deg.4
Fornøyde kunder
Vi vil gjerne å høre om din opplevelse hos oss,
slik at vi kan bli bedre.
Send oss en melding nå