Beste telt for 2

Beste telt for 2

Skal du sove i telt i sommer? Sammen med kjæresten eller en god kompis, sier du? På fjellet? Eller ved sjøen? Og så lurer du på hva som er beste telt for 2? Vi hjelper deg gjerne med med å velge.


Små telt er praktiske og lette å ta med seg

Små telt fungerer godt når du vil at teltet skal ta så lite plass i sekken og ikke veie for mye. Bare tenk på at at to personer som deler et tomannstelt ikke har plass til så veldig mye mer enn å bare sove. Det er lite plass til både å lage mat og oppbevare utstyr, men kan være veldig koselig. Tenk også på å måle størrelsen på liggeunderlagene dere skal bruke slik at dere vet at det er plass. Telt varierer dessuten i formen. Noen er kvadratiske, mens andre har en mer skrånende form. Generelt sett er det et godt råd å øve seg på å slå opp teltet hjemme før man legger ut på tur med telt. Været skifter fort både ved sjøen og i fjellet, og da vil du at det skal gå fort å slå opp teltet.

Finn det beste teltet for to personer


Telt for tur både sommer og vinter

Om sommeren kan kan man fint klare seg med et litt mindre telt. Men det kan lett blåse opp om vinteren, og både snø og sludd kan komme overraskende på. Da kan det være godt med litt ekstra plass innvendig. Så skal du bruke teltet om vinteren, bør du tenke over om du vil gå opp en størrelse slik at du får plass til både utstyr, klær, større soveposer og liggeunderlag.

Å sove to sammen i telt

Det er lite som slår det å våkne i takt med naturen, åpne teltet, føle sola mot ansiktet og kjenne at man gleder seg til å ta fatt på dagen. Den gleden blir bare større etter en god natts søvn. Så hva kan man gjøre for å sove komfortabelt når man sover i telt sammen?

Ekstra komfort

Ørepropper er en god investering. Naturen er aldri helt stille, og det er ikke sikkert at sidemannen er det, heller. Og husk å tisse før du legger deg. Det er ikke stas å måtte karre seg ut av soveposen når man nesten har sovnet. Men det er enda verre når du må klatre over den som sover godt ved siden av.

Å sove to i telt krever dobbelt så mye oksygen. Sov med hodet mot åpningen, så blir luften friskere og bedre å sove i.


Hvis teltturen er en kjærestetur, kan det være ekstra koselig hvis man har soveposer som kan kobles sammen. Det er i allefall godt for å varme opp kalde føtter!

Hvorfor velge kuppeltelt?

Det finnes flere varianter av telt å velge mellom. Men et kuppeltelt fungerer godt både sommer og vinter. Mange av dem står av seg selv, slik at du ikke behøver å bruke verken barduner eller plugger. Det er helt supert når du for eksempel skal overnatte på svaberg eller på steder med lite plass. I tillegg behøver du ikke bekymre deg så mye over hvilken retning vinden blåser fra. Et kuppeltelt har gjerne god takhøyde, og formen gjør at det ikke legger seg regn og snø på taket.

Mange kuppeltelt går også under lettvektstelt. De veier lite og tar ikke opp mye av plassen i sekken din.Sosiale Medier

Copyright © Addnature – All rights reserved