Sofia Sjöberg

Sofia Sjöberg

SOFIA SJÖBERG

Jeg har alltid hatt en lidenskap for fotografering og så lenge jeg kan huske har jeg hatt ett kamera i hånda. Jeg elsker å dokumentere skikjøring, surfing, natur, «vanlife» og camping. Siden 2007 har jeg levd mitt liv sammen med den profesjonelle skikjøreren Jacob Wester og vi bruker store deler av året på å reise og jobbe sammen.

Gjennom årene har jeg vært så heldig å få jobbe med fantastiske atleter og andre fotografer som har lært meg så mye, både om livet og om kunstformen. Jeg elsker å fange essensen av den livsstilen vi velger å leve, den råe skjønnheten i hardt vær og engasjementet fra alle fantastiske mennesker i bransjen. Men mest av alt elsker jeg å jobbe med Jacob. Å ha han som min lærer i fjellet og få muligheten til å ta bilde av hans venner og andre profesjonelle atleter er uvurderlig.

Hvem inspireres du av?

Jeg inspireres av mennesker som er positive og pepper hverandre, ingenting gir så mye energi som fine ord.

Hvilken låt skulle vært soundtrack til filmen om ditt liv?

ERA – Ameno

Ditt stolteste øyeblikk?

Kanskje ikke ett øyeblikk, men jeg er utrolig stolt over at jeg turte å legge en tradisjonell jobbkarriere til side for å fotografere på heltid.

Ditt flaueste øyeblikk?

Gjør ikke så mange flaue ting, haha. Men det har hendt at man på kvelden ikke har insett hvor nære en tursti man har slått opp teltet og at morgentoalettet får ufrivillig besøk.

Hvordan pepper du deg selv når du er sliten?

Jeg har dessverre ingen enorm selvdisiplin har jeg merka, haha, hvertfall ikke om man sammenligner med profesjonelle atleter. Varm mat er det som funker best for meg eller å få til et bra bilde, da forsvinner alle kramper i verden.

Sofia Sjöberg i sitt rette element
Hva får deg til å le?

Når dyktige atleter driter seg ut som alle oss andre, som å falle på isen eller miste skiene.

Hva gleder du deg mest til ETTER ett eventyr?

Det beste som finnes er å krype ned i en sovepose etter ett eventyr og spise mat til solnedgangen ved siden av teltet. Eller bare sette seg på verandaen med en kald øl.

Hva er ditt favorittutstyr?

Mine kameraer er såklart mine favoritter. Men utenom det, så verdsetter jeg god søvn veldig høyt, så noe jeg elsker er min sovemaske. Den slipper ikke inn noe lys og passer like bra på flyet som ute i teltet. Kombinerer man det med ørepropper kan jeg sove gjennom hva som helst.

Sofia Sjöberg tar flotte bilder av skikjøring
Sosiale Medier

Copyright © Addnature – All rights reserved