Hvorfor velge oppblåsbart liggeunderlag?

Hvorfor velge oppblåsbart liggeunderlag?

Særegne fordeler med oppblåsbart liggeunderlag

Har du investert i en god sovepose? Bra! Det er et skritt i riktig retning for god sovekomfort når du er ute på tur. Bare husk at soveposen bare er så god som liggeunderlaget gir rom for. Så vær nøye når du velger liggeunderlag også. I denne artikkelen kan du lese om hva du bør tenke på når du velger liggeunderlag for turer om vinteren, liggeunderlag til telt og hva som er fordelene med å velge et oppblåsbart liggeunderlag.


Vi starter med det siste først: Et oppblåsbart liggeunderlag veier relativt lite, har god sovekomfort og er lett å pakke med seg.

Vekt

Er du opptatt av vekt? (hvem er ikke det når de skal bære langt?), er et selvoppblåsbart liggeunderlag et godt valg. Her er underlaget fylt med et skumfyll med åpne kjerner som fylles med luft ved hjelp av en ventil. Luften suges inn i liggeunderlaget i takt med at skumfyllet vokser når ventilen åpnes. Det kan være lurt å rulle ut liggeunderlaget med en gang du kommer fram til campen. Da rekker det å blåse seg opp før du skal sove. Det finnes også underlag som inkluderer en pumpepose, slik at du kan blåse opp liggeunderlaget på bare noen sekunder.

Blås opp liggeunderlaget ditt


Ikke bruk munnen

Du bør ikke bruke munnen når du skal blåse opp liggeunderlaget ditt. Det er fordi det da samles fukt og bakterier i liggeunderlaget. Du risikerer også at limet etterhvert blir dårligere.

Ekstra sovekomfort

Selvoppblåsende liggeunderlag gir deg også friheten til å velge hva du selv synes er god sovekomfort. Det kan gjøres hardere eller mykere etter hvor mye luft du fyller på eller slipper ut. Gi det noen lette puff for å få den tykkelsen du liker, men la det det blåse seg opp mest mulig selv. I tillegg er det praktisk i bruk og det tar relativt lite plass i oppakningen.

Punktering

Enten du velger et oppblåsbart eller selvoppblåsbart liggeunderlag, bør du være oppmerksom på at det er en liten risiko for at liggeunderlaget kan punktere. Derfor bør du sørge for å alltid pakke med deg et reparasjonssett. Noen liggeunderlag leveres med et slikt sett.Kan jeg bruke oppblåsbare liggeunderlag om vinteren?

Når det er kaldt ute, er det superviktig at du har et godt liggeunderlag for å holde på varmen i teltet og kroppen. Faktisk er det slik at kvaliteten på liggeunderlaget ditt ofte har større betydning for om du holder deg varm enn om du har en fôret sovepose eller ikke. Egenskapene til liggeunderlaget ditt er spesielt viktig når du skal sove på en kald overflate, som for eksempel snø. Liggeunderlaget skal sørge for at den kalde bakken ikke stjeler varmen fra deg, og at du ligger godt og varmt.

Liggeunderlag til vinter

Visste du at hvis du har et liggeunderlag som er beregnet på snø, kulde og vinter, kan du sove ute uten telt eller tarp? Det er lite som slår måneskinn over snøen i krystallklar luft. Men du må selvfølgelig passe på at det er stjerneklart og relativt vindstille.


Les mer om lettvektstelt i lettvektsteltguiden eller hvordan man sover godt i telt på bloggen vår.


Sosiale Medier

Copyright © Addnature – All rights reserved