Emma Svensson

Emma Svensson

EMMA SVENSSON

Fotograf og alpinklatrer. For tre år siden bestemte jeg meg for å bestige det høyeste fjellet i hvert land i Europa – på ett år. Det ble en ny verdensrekord, men mest av alt ble prosjektet innledningen til et lidenskapelig forhold til fjellet. Siste prosjekt: Besteg alle 2000-meter toppene i Sverige i sommer, sammen med Anton Levein, i trailsko og en 38L ryggsekk gjennom hele Sarek. Vi hadde tusenvis med mygg og veldig dårlig vær på de vanskeligste toppene. Så tok vi jo ikke alltid den letteste veien opp heller. Klatringen i øsende regn, hagel og snø opp Kaskasepaktes sørvestre kam var høydepunktet og det jævligste på samme tid. Jag vil aldri mer spise frysetørket mat. Mitt neste prosjekt er å bestige alle de 82 toppene over 4000 meter i Alpene, sammen med min klatrepartner Emma Håkansdotter. Vi håper at Covid-19 gjør det mulig å gjennomføre det neste år.

Hvem inspireres du av? Fernanda Maciel, Liv Sansoz, Caroline Gleich, Matilda Söderlund, Geraldine Kaltenbrunner, Lynn Hill, Sasha DiGiulian, Sunny Strooer, Hazel Findlay, Marion Hearty, Dawa Yangzzum Sherpa, Lydia Bradley, David Lama. Hvilken låt skulle vært soundtrack til filmen om ditt liv? Mitt anthem under 49 peaks var Sia – Elastic Heart, som jeg sang for meg selv i hodet eller hørte på når jeg nærmet meg ganske mange av toppene i prosjektet. Ditt stolteste øyeblikk? Når jeg sto på toppen av Ama Dablam. Det var skikkelig mektig. Stort liksom. Ditt flaueste øyeblikk? «Jeg kan denne ruten, jeg har klatret dette fjellet tre ganger før» sa jeg og rappellerte ned på feil sted for noen uker siden. Hengende på baksiden av Dent du Geant uten noe anker i siktre, flere hundre meter over bakken var jeg i knipe. Jeg kunne ikke komme meg noe sted. Det endte med at jeg måtte klatre en travers på 30 meter til venstre for å komme på rett vei igjen. Det tok alle mine krefter da tauet ville dra meg tilbake til høyre og det var minimalt med grep. En ordentlig fight på nesten en time. Men jeg klarte det til slutt. Jeg burde kanskje tenkt litt før jeg rappellerte rett ned, i stedet for til venstre, som man egentlig skal.

Hvordan pepper du deg selv når du er sliten? Jeg setter delmål. Bare 20 minutter til så får jeg spise en Twix. Eller 100 høydemeter til så kommer du ut i solen og da kan du ta en kort pause. Hva får deg til å le? Morsomme memes eller bilder på søte/morsomme dyr. Hva gleder du deg mest til ETTER ett eventyr? Spise ordentlig god og hjemmelaget mat! Hva er ditt favorittutstyr? Min Futurelight-jakke fra The North Face

Emma Svensson på vei opp fjellet
Emma Svensson gjør en photoshoot på fjelltoppen
Sosiale Medier

Copyright © Addnature – All rights reserved