De beste appene å ta med seg på tur

De beste appene å ta med seg på tur

Gåturer og utendørsaktiviteter: en verden du kan begi deg ut i takket være reiserute-apper og mer Frisk luft, fjell og frihet. Hvis du også innretter deg etter disse grunnleggende prinsippene, elsker du sikkert gåturer og alle slags utendørsaktiviteter. Å være ute i naturen holder deg i form med morsom idrett, forfrisker sjelen og gir deg fornyet energi. Når du skal drive med utendørsaktiviteter som gåturer, løping, klatring og vandring er det helt nødvendig å undersøke ruter og andre forhold på forhånd, ikke minst hvis de er ukjente og avsidesliggende. Her kommer tur-apper inn som et nyttig verktøy, siden de hjelper deg å orientere deg slik at du ikke går deg vill. Vi sier gjerne at slike apper erstatter kart og kompass, som tidligere ble brukt ved utendørsaktiviteter. Men det er ikke alt: de fungerer også som kanaler der du kan dele bilder og videoer, informasjon og ruter. Det er ikke vanskelig å finne slike apper. På nettet finnes det noe for enhver smak, både gratis og med abonnement. La oss ta en titt på hvilke som er de beste.

Noen apper spesialiserer seg på kompass


Tur-apper: gjør mobiltelefonen til et skikkelig kompass

Smarttelefonen tar ikke bare flotte bilder vi kan bevare som minner eller dele på sosiale medier. De er også uvurderlige som verktøy, ikke minst på utendørsaktiviteter der vi trenger å orientere oss og følge reiseruter som vi helst bør ha studert inngående før vi legger i vei. Det er alltid greit å huske på å legge merke til rutens eventuelle stigning og fallgruver. Slik er du forberedt på vanskeligheter som kan oppstå, ikke minst hvis du ikke er spesielt trent i å bevege deg i ulendt terreng. Du bør også alltid sjekke om det er mulig å ringe til nødetater. Men tilbake til oss; mange apper forvandler telefonen din til en navigator, og noen av de beste finner du her:

Wikiloc:

Denne er koblet til en interaktiv side for brukere som poster og beskriver stier og reiseruter, og databasen er enorm; rådgivning er innførende og enkel, og gir deg mulighet til å velge rute ved å se på interessante steder. Så snart det valgte området er identifisert, vil kartet foreslå et utvalg ruter basert på den typen aktivitet du foretrekker. Ved å stille inn ditt personlige filter (avstand, høydeforskjeller osv.) er det bare alternativene som ligger innenfor ditt interessefelt som vil komme opp. Så snart du har bestemt deg for en reiserute kan du velge denne og se nærmere på detaljer, samt bilder og beskrivelser. Gratisversjonen er ganske stusselig når det gjelder innhold. For mer detaljerte kart anbefaler vi å laste opp noen betalte tillegg.

Locus Maps:

Utstyrt med mengder av kart (som også kan benyttes uten internettilkobling). Dette er en svært lettforståelig app selv i gratisversjonen, som har en del reklamer uten at det blir for mye.

Oruxmaps:

En tur-app for Android som er ganske teknisk sammenlignet med de to vi allerede har nevnt, men med litt erfaring er den enkel å benytte. Framfor alt har den et utrolig utvalg av funksjoner. Både online og offline kart kan konsulteres, ruter og interessante steder kan bli lagt inn og delt.

Outdooractive:

Har tusenvis av stier og veier. Gratisversjonen av appen gir deg tilgang på hovedfunksjonene, mens pro-versjonen gir de mer erfarne tilgang på topografi og nettverk av stier. Den særegne Skyline-funksjonen er interessant. Med denne kan du gjenkjenne fjelltopper du støter på underveis, gjennom kameralinsen.

Komoot:

En veldig morsom gratisversjon av appen, som ikke bare viser stier, men også lar deg finne opp og skape nye ruter, navigere og notere framgang.


Er trygghet det viktigste for deg? Vi tar en titt på apper for utendørsaktiviteter som er gode for dette.

Noen apper tilbyr detajerte kart og presis lokasjon


I nøden

I tillegg til å ha grunnleggende kjennskap til ruten, er trygghet et uhyre viktig aspekt ved turen. Ikke minst for nybegynnere er det viktig å ha støtte som garanterer sikkerhet, ikke bare når det gjelder å lagre ruter, men også i tilfelle man trenger hjelp i en nødssituasjon. I dette henseende er det to mer tekniske apper som kan være nyttige:

Maps 3d pro:

Denne fungerer kun på betal-per-visning-basis, og er utstyrt med en presisjonshøydemåler basert på NASAs høydefinisjonsbilder. Kartene er dermed svært detaljerte og perfekte å bruke som referanser.

GeoResQ:

Er en helt fantastisk app for utendørsaktiviteter som man virkelig bør ha dersom man skal oppholde seg i naturen. Den kan være en livredder dersom man skulle befinne seg i en nødsituasjon. GeoResQ fungerer bare innenlands, og er utviklet for fjellrednings- og grotteredning. I tillegg til den vanlige lagringsplassen for stier og veier er den, takket være sin kontinuerlige datatilkobling, alltid koblet til en operasjonssentral som kan lokalisere telefonen og sende hjelp dersom en alarm blir utløst.

Noen tar med sosiale medier hvorenn de går også på tur



Sosiale medier på tur

For de som trives på sosiale medier, er det et stort utvalg apper som har fokus på deling av bilder, reels, videoer og annet innhold. Tross alt er det ganske umulig å unngå disse sosiale sirklene i vårt moderne samfunn; blant de mest populære foreslår vi:

My tracks:

har en enkel brukeropplevelse som er baserer seg på Google Maps. Du kan finne ut av hvor langt du har beveget deg, tider og nye ruter du kan ta. Man kan også kopiere og lime inn aktiviteten man har gjort, til feks. for å dele på sosiale medier med venner. Dermed kan flere enklere ta del i turen man har gjort.

Fatmap:

En app for utendørsaktiviteter hvis hovedfunksjon er å skape reiseruter og dele dem på diverse sosiale medier, sammen med beskrivelser og erfaringer.

Alt som gjenstår å gjøre er derfor å avgjøre hvilke app-behov du har i forhold til de utendørsaktivitetene du liker å drive med, så er det bare å legge i vei med de passende appene som vil muliggjøre eventyrene dine.



Sosiale Medier

Copyright © Addnature – All rights reserved