Addnature - Alt innen outdoor og eventyr
Festlige juletilbud med opptil 70%¹ rabatt

Myggnett

5 Produkter
Filter
Nullstill

Farge

  • Hvit
  • Svart
  • Gjennomsiktig

Pris

kr
til
kr

Kundeanmeldelser

  • 1
  • 1
  • 1
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Filter
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Cocoon Mosquito Travel Net Dobbelt Hvit/Transparent
Cocoon Mosquito Travel Net Dobbelt Hvit/Transparent Hvit/Transparent
Cocoon
Mosquito Travel Net Dobbelt Hvit/Transparent
Veil. pris 629 kr 419 kr
- 33 %
Cocoon Mosquito Travel Net Ultralight Single Transparent/Hvit
Cocoon Mosquito Travel Net Ultralight Single Transparent/Hvit Transparent/Hvit
Cocoon
Mosquito Travel Net Ultralight Single Transparent/Hvit
Veil. pris 579 kr 369 kr
- 36 %
Cocoon Mosquito Travel Net Ultralett dobbel Transparent/Hvit
Cocoon Mosquito Travel Net Ultralett dobbel Transparent/Hvit Transparent/Hvit
Cocoon
Mosquito Travel Net Ultralett dobbel Transparent/Hvit
Veil. pris 669 kr 529 kr
- 20 %
Sea to Summit Nano Mosquito Pyramid Nett Dobbelt
Sea to Summit Nano Mosquito Pyramid Nett Dobbelt
Sea to Summit
Nano Mosquito Pyramid Nett Dobbelt
Veil. pris 649 kr 469 kr
- 27 %
Sea to Summit Nano Mosquito Pyramid Nett Enkelt
Sea to Summit Nano Mosquito Pyramid Nett Enkelt
Sea to Summit
Nano Mosquito Pyramid Nett Enkelt
Veil. pris 549 kr 289 kr
- 47 %

Myggnetting for både ute og inne

Vi har alle vært i situasjonen da lyset har vært på og vinduet har stått på vidt gap. Plutselig hører du den lille svirrelyden rundt ørene, og du vet at du ikke er alene i rommet. Insekter tiltrekkes av lys, og dette kan bety at du ikke får den nattesøvnen du ønsker, eller at du våkner med kroppen full av stikk. Da er det praktisk med myggnetting. Du kan lufte så mye du vil, men fremdeles holde deg på god avstand fra de små insektene.

Myggnetting til bruk inne

Det lille senarioet med myggen på soverommet er dessverre noe de fleste har kjennskap til. Det kan være både irriterende og direkte vondt å våkne etter en natt der myggen har fått full tilgang til kroppen din. Selv om denne erfaringen ikke er noe man ønsker, så er den heldigvis ikke dødelig. Det er det derimot i andre deler av verden der myggnetting er en nødvendighet om man har livet kjært.
I noen steder i verden er som kjent myggen smittebærere for den dødelige sykdommen malaria. Så enten du skal reise på ferie til et land der det er en fare for å bli stukket av malariamyggen, eller om du enkelt og greit bare har lyst til å være alene om natten, og ikke bekymre deg over å våkne med myggestikk på kroppen, så er myggnettingen en praktisk investering.
Myggnettingen finnes i et hav av forskjellige varianter og modeller. Det de alle har til felles er at de holde myggen ute ved hjelp av et tynt finmasket nett. Myggnetting er i første omgang en hendig metode for å holde innsekter ute, men den gir også et fint preg til sengen da man kan sove under et hvitt klede som en himmelseng. Her har du flere variasjoner å velge mellom ettersom hva du trenger til din seng.

  • Firkantet enkeltseng
  • Firkantet dobbeltseng
  • Tippi-myggnettet
De tre variasjonene har sine fordeler og ulemper, men alle gjør det de er laget for å gjøre, å holde myggen ute. Den firkantede varianten gir et lite rom av skjermet av et tynt finmasket nett rundt sengen. Den blir ikke i veien for deg fordi den henger rett ned på alle sidene, og den har et tiltalende utseende. Det firkantede innendørs myggnettet kommer til både enkelt- og dobbeltsenger i flere variasjoner.
Ulempen med dette kan være om man ikke har mulighet til å ha det hengende permanent oppe i alle de fire hjørnene i taket. Om man vil kunne variere dette, henge det opp en kveld og ta det ned den neste, er det å anbefale å gå til innkjøp av Tippi-myggnettet. Dette nettet henger du bare opp fra et punkt, og brer det over kantene på sengen.
Om du ikke har muligheten til å henge noe opp i taket, finnes det også myggnett som man spenner opp som toppen av et kuppeltelt hvor to stenger blir spent som halvsirkler som møtes på midten. Dette kan også være en god variant om du skal ut og reise og ikke vet om det er muligheter for å henge noe i taket der du skal sove.

Ut og reise

Det er ofte når man er ute på reiser at man som mest trenger myggnetting. Grunnen til dette er fordi man ikke har full kontroll over hva slags insekter det finnes rundt, og nattesøvnen er noe vi alle holder kjært. Da er det bra at det finnes flere variasjoner som du kan benytte deg av. Om du vet at du skal tilbringe natten inne i et hus, kan du bruke de ovennevnte nettene til sengen. Men om myggnettet skal brukes i et telt er det smart å bruke de som du enkelt og greit henger i taket i teltet.
Disse kommer også med gulv slik at er du helt sikret at innsektene ikke kommer seg inn. Disse finnes både for en som to personer. På ekstra varme og tørre dager ønsker du kanskje å rett og slett å sove under åpen himmel. Da kan du velge å ta med deg myggnettet ut og allikevel sove usjenert for myggen.
På sene sommerkvelder kan det også være en fordel å ha en myggnetting på barnevognen for at barnet skal kunne sove i fred og ro igjennom natten, og at du kan slippe å tenke på at du må vifte bort mygg fra det lille hodet. Det finnes også større myggnett som utgjør små hus som du kan ha stoler og bord inne i til å bruke da du ønsker å være ute, men ikke bli bitt.
Det finnes også andre metoder som du kan bruke for å forhindre at du blir stukket av myggen, som myggspray eller andre innsektsmidler. Men selv om myggspray beskytter noe, så er en myggnetting i det lange løp et enklere og mer effektivt virkemiddel for å holde de uønskede krypene utenfor sovestedet.