Addnature - Alt innen outdoor og eventyr
Alt du trenger for å nå toppen

Familietelt

0 Produkter
Beklager, ditt søk ga for øyeblikket ingen treff i vårt sortiment.

Familietelt for både liten og stor!

Et familietelt er, som navnet tilsier, et telt som har plass til hele familien. Siden størrelsen på familier varierer, varierer også størrelsen på teltene. Finn det som passer akkurat deg og dine her hos oss! Det er også forskjeller i vekt mellom teltene, alt etter hvilke materialer, hva slags konstruksjon, detaljer og materialvalg som brukes i dem.
Skal du ut på lengre turer er et lettere telt på under seks kilo å anbefale. Men dette er selvsagt relativt – kanskje er dere flere som deler på oppakningen?

Ulike typer telt

Det finnes forskjellige typer telt som kuppeltelt, tunneltelt, pyramidetelt og spisstelt.

  • Tunnelteltene gir mest plass når man beregner ut ifra vekt. Pass på å slå opp teltet på et område med godt pluggfeste, for på denne måten tåler teltet vind bedre.
  • Kuppelteltet er formet som en halvkule hvor to teltstenger er festet diagonalt, her krysser de hverandre på midten og danner to buer. En enkel konstruksjon som byr på få problemer når du skal sette det opp.
  • Pyramideteltet har en spiss topp og minner om, som navnet tilsier, en pyramide. Teltets grunnkonstruksjon består av en eller flere stenger som danner toppen.
  • Pop-up-teltet er også en populær modell, og "popper opp" mer eller mindre av seg selv. Dette kan være praktisk om barna ønsker i å sove i et eget telt, eller om dere er såpass mange med på turen at dere ønsker en ekstra soveplass i tillegg til familieteltet.

Hva bør du tenke på når du velger telt

Om du skal ut på lengre vandringer, gjelder den samme regelen som alltid: Tenk vekt! Det finnes en rekke familietelt som både er romslige og ikke veier for mye. Om du må spare på kiloene, tenk på at man kanskje ikke alltid trenger en utvidet apsis, eller bagasjeplass, som det også kalles. Man kan også kompensere for mindre plass inne i teltet ved å ha med seg lette stoler eller sitteunderlag som danner en koselig uteplass.
Så lenge været tillater det er det lite som kan måle seg med å sitte ute i rød kveldssol høy oppe på fjellet mens bekken sildrer og roen senker seg. Kanskje du til og med har pakket med et hendig stormkjøkken? Med et stormkjøkken fra oss kan du trylle frem de lekreste retter langt oppe i fjellheimen, enten det er medbrakt mat eller noe som er fanget på turen. Går du for et lett telt bør du også velge teltstenger som er laget av aluminium.

Telt og inneklima

Når hele familien skal sove inne i ett og samme telt er inneklimaet avgjørende. Selv om dere sover ute i den frie naturen kan luften fort bli trykkende dersom teltduken er laget av et dårlig materiale som ikke puster.
Bomull gir et godt inneklima samtidig som det beskytter mot UV-stråler. Bomull har derimot høyere vekt enn for eksempel polyester og nylon. Polyester blir ofte belagt med silikon noe som gjør det vanntett på begge sider, samt at det også blir ekstra slitesterkt.
Og det er jo en fordel når man er på tur. Nylon er det letteste materialet, men beskytter ikke like godt mot UV-stråler som bomull og polyester. Teltet skal ikke være for tett. Blir det for tett vil det dannes kondensvann på innsiden som fører til høy fuktighet og dårlig inneklima. Vær derfor på utkikk etter et telt som både kombinerer vannavvisende stoffer med ventilasjon.
Et telt skal, som en tommelfingerregel, ha en vannsøyle på omtrent 1000 mm. Du kan selvsagt gå lavere om du planlegger å telte i sørligere land med tørt klima og høy temperatur.
Velg ditt familietelt alt etter hvor du kan tenke deg å ferdes. Holder du deg i nordlig terreng med mye vind og nedbør, velg det mest robuste teltet du kan få i forhold til vekten. Skal du på turer med et tørrere klima, men med mye sol, går du for et telt som beskytter mot UV-stråler.
Da er det også mindre viktig at det tåler kraftige vindkast og nedbør. Uansett hva valget faller på, ønsker vi deg en riktig god tur! Vi har også en rekke tilbehør og utstyr til teltturen din. Om du trenger stormkjøkken, liggeunderlag, fjellsko eller turklær, vet du at du finner det hos oss. Du kan lese om hvert enkelt produkt for å få informasjon om materiale, formål og størrelse.