Addnature tester Merrell Trail Glove 5

Addnature tester Merrell Trail Glove 5

To år etter Trail Glove 4 har Merrell endelig kommet med oppfølgeren. Nå med en mellomsåle som skal imitere fotens bevegelser enda bedre. Vår tester tar turen ut i skogen, med sine nye, springeglade sko - Trail Glove 5.


Kort om testløperen

Navn: Julia Möller Jobb: Koordinator for Editorial i Stockholm Løper: På skogsstier, i fjellet og egentlig overalt hvor løpingen blir til en lek.

Kort om Merrells Trail Glove 5

  • Null drop
  • Trailsko for varierende underlag
  • Støtte i både hæl og fotbue
  • Beskyttende tåhette
  • Beskyttelsesplate

"Mine første sko med null drop."

Ut i skogen

Jeg testet skoene på distanser mellom 5-8 kilometer. Siden det er mine første sko med null drop, startet jeg på halve distansen av min vanlige økt og økte med tre kilometer under måneden jeg testet dem. Å ha null drop stiller større krav på at kroppen kan gjøre et korrekt løpesteg og dempe på egenhånd. Jeg løp først og fremst på skogsstier med mykt underlag, noe som hjelper på støtdempingen. Været var for det meste fint med sol og underlaget mest tørt.

Passform

Det første jeg tenker på er at de sitter veldig bra i fotbuen, der man er ekstra takknemlig for ekstra støtte. De er utrolig lette, så det er nesten så man ikke kjenner at de er på. Overdelen er ventilerende og sitter på foten som en sokk. Dette gjør skoen mer behagelig enn mange andre jeg har testet. De er brede framme og gir mye plass til tærne å bre seg ut. Jeg har relativt små føtter, størrelse 34-35, noe som gjør det vanskelig å finne sko med ønsket passform. En liten beskjed til alle skoprodusenter der ute; jeg skulle ønske det var flere skomodeller i mindre størrelser. I Trail Glove 5 har jeg 36, en størrelse som bruker å fungere fint. Jeg opplever likevel at føttene får litt vel mye plass foran, slik at tåbeskyttelsen havner foran mine tær. Men de sitter som hånd i hanske på foten og passer til størrelsen.

Merrells Trail Glove 5 sitter godt på foten

Opplevelsen

Trail Glove 5 gir litt ekstra demping takket være mellomsålens skum og en myk innersåle. Skoene kjennes imidlertid som et par minimalister, så økt distansen gradvis. Beskyttelsesplaten gjør sitt mot elementene du finner på stiene. Der underlaget kjennes litt ubehagelig og mine vanlige trailsko tar støten, er på veien til skogen, når det ligger litt større steiner på asfalten. Gå gjerne rundt sånt om du tar på skoene når du går fra hjemme. Fremme på stien føles kontakten med underlaget helt supert og selv på asfalt føles det bra. Gummisålen har et utmerket grep. Mønsteret er laget for å passe på både sti og asfalt. Jeg tok med mine sko ut på en leirete avstikker, men jeg har ikke nok underlag (pun intended) til å kunne si noe om hvordan grepet er der. Jeg tror nok at en sko med et grovere mønster er å anbefale for mye leire.

"De har gjort meg mye mer nærværende i mine løpesteg."

show_quote_icon="yes" text_color="#000000"
Merrells Trail Glove 5 gir godt feste i skogbunnen

Med Merrells Trail Glove 5 kommer du veldig nær barfotopplevelsen, men med den beskyttelsen du trenger mot underlaget. Jeg opplever at de har gjort meg mye mer nærværende i mine løpesteg. De krever at jeg er mye mer med i løpingen og selv må kompensere for ujevnheter i underlaget. Det gjenstår å se hvordan de står mot lignende modeller, men jeg tror de kommer holde seg blant de beste.

Sosiale Medier

Copyright © Addnature – All rights reserved