Addnature tester Bergans Stranda

Addnature tester Bergans Stranda

Kort om Bergans Stranda

  • Passer for turkjøring og allround
  • Mykt, elastisk og robust materiale
  • Bra ventilasjon
  • Perfekt for skikjøring i kaldere vær

"Bergans Stranda er perfekt for allround-skikjøring"

Om Bergans Stranda

Skisettet er vind -og vanntett, og er isolert med Primaloft Gold Eco Active+. Takket være 4-veisstrech, samt forbøyde knær og armer, har man mye bevegelsesfrihet. Materialet puster veldig bra, noe som er en stor fordel når man setter utenfor bakkene eller bruker klærne til turgåing. Både jakken og buksen er utstyrt med ventilasjonsglidelås, som man kan åpne opp når pulsen stiger ytterligere. Jakken har smarte detaljer som kommer godt til nytte vel oppe i fjellet. Avtakbart snøbelte, stor og hjelmkompatibel hette, lomme til heiskort på armen og Recco-refleks.

Buksene har forsterkninger i benenden og er utstyrt med borrelås i midjen som gjør det superenkelt å justere dem. Materialet er veldig mykt til å være vann -og vindtett, noe som også er et veldig stort pluss. Buksen satt som et skudd og jakken hadde også en utrolig bra passform, men var kanskje en smule trang over skuldrene da jeg har litt brede skuldre. Produsert av resirkulert materiale som farges i en prosess der både vannforbruket og kjemikaliebruken er kraftig redusert.

Bergans Stranda: Utrolig bra for turkjøring

Jeg bruke Bergans Strada i hovedsak ved to tilfeller. Buksene, Bergans Strada Insulated Pants, fikk bli med på en tur opp til Mullfjället på turski. Det var ordentlig kalt vintervær, med -13°C og harde vinder, hvor det passet bra med isolering. Jeg brukte hele settet for en todagers skikjøring i Duved/Tege, både i og utenfor de preparerte løypene. Det var rundt -7°C begge dagene med veldig vekslende vær, så jeg fikk testet settet i både sol, snøvær og harde vintervinder. Personlig foretrekker jeg skalljakker når jeg kjører ski, da man lettere kan anpasse klærne under etter hvordan været er. Stranda-jakken var god å ha når det var ordentlig kaldt i luften og man satt stille i heisen, men den ble for varm når jeg hadde en tynn fleecejakke under og gikk med skiene på ryggen.

Bergans Stranda er skiklær som tåler kulde

Fordeler og ulemper

Det jeg savnet var håndlommer, men elsket hetten som var stor og hadde god plass, samt dekket hals og hake veldig bra. Anorak-designet er noe jeg synes er fint – og praktisk! Buksene funket overraskende bra på tur, ettersom de var så elastiske og materialet pustet godt (brukte ikke jakken på tur). Da det var kaldt var det også godt med litt isolering. Jeg liker den myke følelsen og behagelige midjen som holder dem på plass. Stort pluss for skisettets miljøegenskaper! Det var en søm som hadde gått opp litt ved glidelåsen i kragen. Vet faktisk ikke om det var sånn før bruk eller om det oppstod under bruk. Uansett, skisettet overgikk mine forventninger da det var lenge siden jeg har kjørt på ski i en isolert jakke, siden jeg har vært litt nølende ved å bruke en.

Etter å ha testet Bergans Stranda kjenner jeg virkelig at det finnes tilfeller der jeg foretrekker et fôret skisett. Buksene er som å ha på seg joggebukser, men som er slitesterke nok til å klare litt tøffere kjøring.

Siden det ikke er det mest teknisk avanserte og slitesterke settet, er det nok ikke et førstevalg for hardbarka skientusiaster, som gir seg ut uutforsket villmark, med tyngre og råere utstyr. Med det sagt, passer Stranda utmerket til allround-kjøring og for alle de som elsker myke og behagelige plagg til skikjøringen.

Stranda fra Bergans i sitt rette element
Nyt utsikten fra toppen av skibakken med Bergans Stranda

Sosiale Medier

Copyright © Addnature – All rights reserved